Μουντιάλ: «Περιπέτεια» με την άφιξη της Εθνικής στη Βραζιλία (Φωτό+Βίντεο) -Μουντιάλ 2014: Έφτασε στη Βραζιλία η Ελλάδα.


Μουντιάλ: «Περιπέτεια» με την άφιξη της Εθνικής στη Βραζιλία

 Σε απίστευτη ταλαιπωρία -χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη- υποβλήθηκε η Εθνική ομάδα στις ΗΠΑ.

Η βλάβη του αεροπλάνου ανέβαλε την πρωινή πτήση για τη Βραζιλία και ανάγκασε τους διεθνείς και την υπόλοιπη αποστολή να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους στο Νιου Τζέρσεϊ.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε καθηλωμένο στη Νέα Υόρκη περιμένοντας να βρεθεί άλλη πτήση. Παρά τις έντονες διαβουλεύσεις ωστόσο ανάμεσα στη FIFA και την αεροπορική εταιρεία, δεν έγινε εφικτό ν’ αναχωρήσει νωρίτερα απ’ τις 22:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας) όταν και προγραμματίστηκε τελικά να πετάξει.

Κατόπιν όλων αυτών λοιπόν -κι αφού θα χρειαστούν ένα ταξίδι περίπου 12 ωρών μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους- οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο θα αφιχθούν πρώτα στο Σάο Πάολο για τις ανάγκες της FIFA και στη συνέχεια στο Αρακαζού. Εκεί όπου αναγκαστικά θα χρειαστούν ώρες ξεκούρασης και θα χάσουν πιθανότατα μια προπόνηση απ’ αυτές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν επί βραζιλιάνικου εδάφους.

Στο τελευταίο της τεστ πριν το Μουντιάλ, η Εθνική είχε καλό επιθετικό πρόσωπο και επικράτησε 2-1 (Κονέ και Κατσουράνης) της Βολιβίας Θετικό δείγμα για την Εθνική στο τελευταίο της τεστ πριν το Μουντιάλ.
 Αν και η αντίπαλος, Βολιβία, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα σε όλες τις γραμμές, η Ελλάδα είχε καλό πρόσωπο επιθετικά και επικράτησε εύκολα με σκορ 2-1.

 Ο δραστήριος Παναγιώτης Κονέ έβαλε την ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπροστά μόλις στο 21’ και ο Κώστας Κατσουράνης με έξυπνη κεφαλιά στο 53’, έπειτα από κόρνερ, έκανε το 2-0. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σχετικά καλό ρυθμό σε όλο το ματς και διάθεση σε ολόκληρο το 90 λεπτο με αποτέλεσμα να κερδίσει επάξια το χειροκρότημα της «γαλανόλευκης» Red Bull Arena του Νιου Τζέρσι.


Μουντιάλ 2014: Έφτασε στη Βραζιλία η Ελλάδα

 

 

Επιτέλους Βραζιλία για την Εθνική - Οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος έφτασαν στο Σάο Πάουλο χωρίς ευτυχώς άλλα απρόοπτα - Δεν έκαναν δηλώσεις οι διεθνείς, που αναχώρησαν άμεσα για το Αρακαζού

Στο αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο προσγειώθηκε επιτέλους η αποστολή της Εθνικής. Οι διεθνείς έπειτα από μία μέρα καθυστέρηση – λόγω της βλάβης στο αεροπλάνο – πάτησαν το πόδι τους στη Βραζιλία το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

Αν και υπήρχαν αρκετοί δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις. Μετά από λίγη ώρα χαλάρωσης από την πολύωρη πτήση από το Νιου Τζέρσι των Ηνωμένων Πολιτειών η αποστολή της Ελλάδας αναχώρησε με άλλη πτήση για τη βάση της στο Αρακαζού.

Το σημερινό μενού της αποστολής περιλαμβάνει αποκλειστικά …. Χαλάρωση λόγω της ταλαιπωρίας των χαμένων πτήσεων, ενώ εκτιμάται πως οι διεθνείς έχασαν μία προπόνηση από τις προγραμματισμένες τους σε βραζιλιάνικο έδαφος.

 -Έτοιμη η Εθνική για το Μουντιάλ, 2-1 τη Βολιβία
Το μοναδικό κακό για την Εθνική ήταν το τέρμα του Καρντόζο, στο οποίο φέρει ευθύνη ο Καρνέζης. Το γκολ του μεσοεπιθετικού της Μπολόνια ήταν το πρώτο της Εθνικής για το 2014. Τελευταίο γκολ της ήταν του Κώστα Μήτρογλου στο εκτός έδρας μπαράζ με τη Ρουμανία (1-1).

 Το ματς: Πολύ καλό ξεκίνημα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι διεθνείς πίεσαν αρκετά στο ξεκίνημα και άγχωσαν τους Βολιβιανούς που αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία, αλλά το τελείωμα του Γκέκα δεν ήταν καλό.

 Η Ελλάδα συνέχισε να είναι δραστήρια και ο Κονέ με τον Σαμαρά πήραν αρκετές πρωτοβουλίες επιθετικά. Η πίεση και η διάθεση βρήκαν γρήγορα αντίκρισμα για τους διεθνείς, που άνοιξαν το σκορ με τον μεσοεπιθετικό της Μπολόνια στο 21ο λεπτό.

Μετά το γκολ το παιχνίδι άνοιξε και οι Λατινοαμερικάνοι έψαχναν και αυτοί τρόπους να απειλήσουν, όμως οι προσπάθειές τους δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην άμυνα της Εθνικής. Ο ρυθμός του ματς έπεσε με το πέρασμα των λεπτών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές φάσεις και το 1-0 να παραμένει στη «Red Bull Arena» μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ίδιο πρόσωπο με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, είχε η Ελλάδα και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45 λεπτου στο Νιου Τζέρσι. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με γρήγορες κοντινές μπαλιές έφταναν εύκολα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όπου επικρατούσε ταραχή. Η λύση αυτή τη φορά ήρθε από στημένη φάση όταν ο Κατσουράνης με έξυπνη κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0 για την Εθνική στο 53ο λεπτό.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου δεν αποσυντόνισαν την ομάδα, που συνέχισε να εφαρμόζει εύκολα το πλάνο απέναντι στην κακή ανασταλτική λειτουργία των Λατινοαμερικάνων. Η Βολιβία δεν τα… παράτησε και πάλεψε όσο μπορούσε. Έτσι, από ένα ανύποπτο σουτ ξαναμπήκε στο ματς καθώς ο Καρνέζης φέρει ευθύνη στο τέρμα του Καρντόζο στο 71’. Στο φινάλε ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως οι διεθνείς συνέχιζαν να έχουν διάθεση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις. Τελικά, τα λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία και το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.


Οι συνθέσεις:


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (59' Ταχτσίδης), Μανωλάς (46' Βύντρα), Μόρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ (59' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59' Φετφατζίδης), Σαμαράς (78' Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄Μήτρογλου).

Βολιβία (Αθκαργκόρτα): Κινιόνεθ, Ραλντές, Εγκινό, Γκουτιέρεζ, Μπεχαράνο, Μελεάν, Μόχικα (46’ Καρντόζο), Τσουμακέρο (68’ Μιράντα), Μπεχαράνο, Μορένο, Άρτσε


Γιάννης Σταυρόπουλος
 Eπιμέλεια planet stars  panosantypasloutraki@gmail.com
Δείτε τα ξημερώματα (03:00) την Εθνική μας να δίνει το τελευταίο της φιλικό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο εΗ αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ έχει ξεκινήσει. Πριν όμως η Εθνική πέσει στην πρώτη… μάχη με την Κολομβία (14/6), προέχουν τα φιλικά προετοιμασίας.
Και για να είμαστε ακριβείς ένα και τελευταίο έμεινε. Σήμερα λοιπόν τα ξημερώματα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος αντιμετωπίζει επί αμερικανικού εδάφους την Βολιβία, στις 03:00. Και σίγουρα μπορεί να είναι προχωρημένη η ώρα, μπορεί πολλοί να ‘χουν δουλειές την άλλη μέρα ή να μην μπορούν να αντέξουν, αλλά με λίγη καλή διάθεση όλα γίνονται. Ναι, και με λίγο καφέ. Άλλωστε η εικόνα της «γαλανόλευκης» απέναντι στους Νιγηριανούς ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, οπότε αξίζει το ξενύχτι για να δούμε τι θα μας παρουσιάσουν εκ νέου οι διεθνείς!


Μια... άλλη Εθνική στο ματς με τη Νιγηρία - Εντυπωσίασε, παρά το 0-0- video

Η εμφάνιση χαροποίησε αρκετά τον Σάντος - Πολύ καλός ο Φετφατζίδης
Παρατάχθηκε με διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία και το πείραμα του Σάντος… δικαιώθηκε!


Μπροστά σε πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, μια… άλλη Εθνική (σε σύνθεση και διάθεση) ναι μεν έμεινε στο 0-0 με την Νιγηρία, ωστόσο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη-γοήτρου.

Εξαιρετικός ο Φετφατζίδης –για δεύτερο σερί ματς-, πολύ καλοί στο πρώτο μέρος Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, «κολώνα» Ταχτσίδης και Μόρας, άρπαξε την ευκαιρία ο Τζαβέλλας, θετικός ο Κονέ όταν πέρασε σαν αλλαγή.

Επόμενο και τελευταίο φιλικό πριν το Μουντιάλ τα ξημερώματα του Σαββάτου με την Βολιβία (03:00). πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...