ΑΝΕΛ: Σημίτης στο ΥΠΟΙΚ, Σημίτης στην ΤτΕ - ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική ενέργεια η τοποθέτηση Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ

«Σημίτης στο υπουργείο Οικονομικών, Σημίτης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Κώστας Σημίτης βρίσκεται εδώ, μαζί με την πολιτική του και το ΠΑΣΟΚ. Τον έφερε ξανά η Νέα Δημοκρατία».

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.


Υπενθυμίζεται πως τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Σημειώνεται πως ο κ. Χαρδούβελης την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, ενώ ο κ. Στουρνάρας από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.







ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική ενέργεια η τοποθέτηση Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ

  Προκλητική ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ καθώς «δεν λαμβάνει υπόψη της τους πολιτικούς συσχετισμούς και την αναγκαιότητα διαβούλευσης για μια τόσο σημαντική θέση».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει τόσο κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε να θεωρεί, ότι δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση με μια τέτοια απόφαση».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...