Τσίπρας, Καμμένος, Κουτσούμπας στη συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ

Παρουσία πλήθους κόσμου, κάτω από τις εγκαταστάσεις που εκπέμπουν πρόγραμμα από το διαδικτυακό τόπο ertopen.com, απέναντι από την είσοδο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιείται συγκέντρωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΤ που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες, και εργαζόμενοι από τον χώρο των ΜΜΕ. 



Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Σε μια «συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο» η οποία «είναι γιορτή και κραυγή αντίστασης», όπως αναφέρουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από τις 19:00 το απόγευμα βουλευτές και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και άλλων κομμάτων, πρόεδροι Ομοσπονδιών και Σωματείων και δημοσιογράφοι μίλησαν για την συνέχιση του αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
«Πριν από ένα χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή, παρουσία της εκλεγμένης περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.
«Μετά από ένα χρόνο γνωρίζουμε ότι φίμωσαν την ΕΡΤ γιατί έτσι το ζήτησαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατί δεν αντέχουν την πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο κος Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ΕΡΤ έγινε σύμβολο αγώνα. Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν παράδειγμα αγώνα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ζητώντας κινητοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκείμενου να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση και να ανοίξει η ΕΡΤ.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
«Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ιδιωτικοποιεί ή κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις, απολύει εργαζομένους, καταργεί ασφαλιστικά και άλλα εργασιακά δικαιώματα για ένα και μόνο στόχο: Να ενισχύσει τους μονοπωλιακούς ομίλους» είπε με τη σειρά του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Φωτό: Χάρης Γκίκας
Χαιρετισμό στην συγκέντρωση έκανε και μέλος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι "μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης" όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...