Ελλάδα Ταξίδια Τουρισμός : Lonely Planet: Η Ελλάδα ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2014

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ρίξει τις τιμές τους καθώς η οικονομική κρίση μείωσε τις αφίξεις των τουριστών» αναφέρεται στο σχετικό άρθρο
Στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet, του πιο διάσημου ταξιδιωτικού παγκοσμίως για τους top προορισμούς της ευρωπαϊκής ηπείρου για το 2014 (Best in Europe 2014) βρίσκεται η Ελλάδα.


Και πώς ξεκινά το αφιέρωμα; Μα με τις τιμές φυσικά, καθώς οι ειδικοί του περιοδικού θεωρούν πως έχουν πέσει δημαντικά και άρα μπορεί ο μέσος ταξιδιώτης να «αντέξει» διακοπές στην χώρα του ήλιου και των αρχαίων μνημείων.



 «Στην Ελλάδα η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει προκαλέσει τη μείωση του αριθμού των επισκεπτών και, ως εκ τούτου και οι τιμές έχουν μειωθεί, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ξανά τους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, η Σαντορίνη προστέθηκε στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Backpacker για το 2014. Αν μάλιστα είστε από αυτούς που απολαμβάνουν ένα ποτό μετά το μουσακά, το περιοδικό Wine Enthusiast ψήφισε το Αιγαίο σαν έναν από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για κρασί. Επίσης, με τον τουρισμό να εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμπτει, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε μικρότερα πλήθη και άρα πιο άδειες παραλίες. Συμβουλή: Αν υποστηρίζετε τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, να ξέρετε πως τα χρήματά σας εκεί θα διοχετεύτούν πάλι πίσω στην τοπική οικονομία».



Στην δεύτερη θέση του οδηγού βρίσκεται η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Μπορεί να είναι δύσκολο να την προφέρει κανείς, λέει το Lonely Planet, αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς μία από τις πιο πράσινες και υποφερτές πρωτεύουσες της Ευρώπης θεωρείται «ανερχόμενη δύναμη» στον τουρισμό. «Φέτος η Λιουμπλιάνα γιορτάζει τα 2000 χρόνια από την ίδρυσή της, ως ρωμαϊκή αποικία και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πολλά φεστιβάλ και δρώμενα, ενώ η πόλη αποτελεί την καλύτερη βάση για εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, που μοιάζει πολύ με την πανέμορφη Ελβετία, αλλά είναι πολύ πιο οικονομική».



Το Σαουθγουέστ της Αγγλίας ακολουθεί, μια χαρακτηριστική κωμόπολη της νοτιοδυτικής αγγλικής υπαίθρου: «Αυτή η περιοχή παράγει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά πιάτα της κουζίνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αγνά, παραδοσιακά και από ντόπιους δημιουργούς, που βέβαια έχουν ήδη ευλογηθεί με μια χούφτα αστέρια Michelin».



Η Ιταλία κατατάσσεται τέταρτη στη φετινή λίστα του Lonely Planet, που εντοπίζει τα πλεονεκτήματά της στο συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού, τέχνης, αρχιτεκτονικής, φαγητού και φυσικής ομορφιάς. «Η Ιταλία μπήκε στη λίστα φέτος για τα λιγότερο γνωστά μέρη της: Η επαρχία Βένετο, η Ούμπρια, η ενδοχώρα της Σαρδηνίας και της Σικελίας και οι παραλίες της Πούλια περιμένουν να σας γοητεύσουν».



Η Δανία των Βίκινγκ έπεται στην πέμπτη θέση: «Αντί να μαθαίνετε για τους Βίκινγκ στα βιβλία ιστορίας, επισκεφθείτε την πατρίδα τους. Το Roskilde, το νησί Funen που είναι και η πατρίδα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το μικροσκοπικό Ribe, την αρχαιότερη πόλη της Δανίας, που πρόσφατα ψηφίστηλε ως ο καλύτερος μικρός - ιστορικός προορισμός της Ευρώπης».



Αν πάντως ψάχνετε κάτι ακόμα πιο ζωηρό, η Σεβίλλη της Ισπανίας από την έκτη θέση της λίστας σας προσκαλεί: «είναι η ζωηρή πρωτεύουσα της συναρπαστικής Ανδαλουσίας της Ισπανίας, και μια λαμπρή εναλλακτική λύση από την πιο ακριβή και πιο τουριστική Μαδρίτη ή και τη Βαρκελώνη. Το αυθεντικό φλαμένκο δείχνει καλύτερα στα τάπας μπαρ της περιοχής! Πάντως προτιμήστε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο ως την καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε, αφού τότε οι τιμές είναι πιο λογικές».



Η Σκωτία έχει κι αυτή τη θέση της, στο νούμερο επτά της δεκάδας του Lonely Planet: «Το Isle of Skye είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της Σκωτίας, αλλά οι "Εξωτερικές Εβρίδες" και τα 119 νησιά που βρίσκονται στην πιο μακριά βορειοδυτική ακτή της Σκωτίας, αξίζουν περισσότερη προσοχή. Εκθαμβωτική λευκή άμμος, βραχώδεις λόφοι και απέραντες λίμνες συνθέτουν το τοπίο ενώ εδώ ο ρυθμός της ζωής είναι τόσο αργός, ώστε να έχετε άφθονο χρόνο να απολαύσετε τα πάντα».



Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015 (μαζί με το Μονς στο Βέλγιο) είναι το Plzeň της Τσεχίας. Βρίσκεται σε απόσταση 90 λεπτών από την Πράγα, αλλά με πολύ λιγότερο κόσμο, ενώ είναι η πατρίδα της περίφημης μπύρας Pilsner. «Φυσικά, καμία επίσκεψη εδώ δεν είναι πλήρης χωρίς μια περιήγηση στο εργοστάσιο της μπύρας Pilsner Urquell»!



Το Stavanger της Νορβηγίας βρίσκεται στην ένατη θέση του οδηγού: «Γραφική προκυμαία που ζωντανεύει τη νύχτα, ειδικά το καλοκαίρι, ενώ η πόλη είναι ένα φυτώριο για την τέχνη του δρόμου. Χρησιμεύει επίσης ως η πύλη προς το Lysefjord, το νοτιότερο φιόρδ της Νορβηγίας».



Η Τουλούζη της Γαλλίας κατάφερε και μπήκε στον οδηγό, που μάλλον θα εθεωρείτο ατελείς χωρίς έναν γαλλικό προορισμό: «Από τις πιο όμορφες, ιστορικές, φιλόξενες, αλλά και υποτιμημένες πόλεις της Γαλλίας. Η ροζ πέτρα της αρχιτεκτονικής της Τουλούζης, υπέροχα μουσεία, ιστορικές εκκλησίες και το καλύτερο "value for money" προσελκύουν απαιτητικούς ταξιδιώτες που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις».  για τουριστικές έπνιξε το Παρίσι και τη Νίκαια. Και φυσικά, είναι η Γαλλία, γαστρονομική σκηνή της Τουλούζης είναι εξαιρετική: είναι το απόλυτο μέρος για να ζήσετε υπέροχα ρουστίκ κουζίνα της νότιας Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης της cassoulet των ονείρων σας.


...

Lonely Planet: Δύο ελληνικά μέρη στους «50 μυστικούς προορισμούς της Ευρώπης»

 

Η Μηλιά της Κρήτης και η Ιθάκη είναι μέσα στα μέρη που προτείνει ο κορυφαίος τουριστικός οργανισμός ως τα σημεία της Ευρώπης που διατηρούν το δικό τους χρώμα

Ο νέος οδηγός του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού κολοσσού του κόσμου, περιλαμβάνει και δύο ελληνικούς προορισμούς. Τιτλοφορείται «Οι 50 μυστικοί προορισμοί της Ευρώπης» και περιλαμβάνει τα λιγότερο γνωστά και δημοφιλή μέρη της ευρωπαϊκής ηπείρου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.



Στην 12η θέση συναντάμε τη Μηλιά στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν αναπαλαιωμένο οικισμό του 17ου αιώνα, που σήμερα λειτουργεί ως πρότυπη οικοτουριστική μονάδα. Βρίσκεται στην επαρχία Κισσάμου, στα Χανιά, στην πανέμορφη κρητική φύση, ανάμεσα σε πλατάνια, καστανιές και κουμαριές.







Στην 28η θέση του οδηγού συναντάμε ένα ελληνικό νησί, την Ιθάκη. Η ξακουστή στα πέρατα του κόσμου πατρίδα του ομηρικού Οδυσσέα, σύμβολο του Νόστου, διατηρεί ανέπαφο από τον τουρισμό το γραφικό της τοπίο. Καταπράσινη φύση, πολύχρωμα σπίτια με κατακόκκινες στέγες και γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό για ήρεμες, «μυστικές» διακοπές.















....

Lonely Planet: Ψηφίζει το Καστέλι στην Κρήτη στο δικό του top10

 

Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός παρουσιάζει τα ιδανικά ξενοδοχεία στα δέκα καλύτερα μέρη για διακοπές στον κόσμο

Ο γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet παρουσιάζει τα δέκα πιο δημοφιλή νησιά στον κόσμο, όπου μπορείτε να αποδράσετε και να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές, χωρίς να πληρώσετε πολλά χρήματα. Σε κάθε μέρος έχει επιλεγεί και το καλύτερο κατάλυμα, όπου θα έχετε όλα όσα θέλετε σε προσιτές τιμές.

Από πολυτελή ξενοδοχεία, με εστιατόρια, χαλαρωτικά σπα και τεράστιες πισίνες, μέχρι απλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ο καθένας μπορεί να βρει το ονειρεμένο μέρος της απόδρασής του!

Δείτε ποια είναι τα δέκα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη μας με τα δέκα πιο δημοφιλή καταλύματα:

1. Στο Μπελίζ, την όμορφη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μπορεί ο επισκέπτης να κάνει καταδύσεις, να πάει για ψάρεμα η απλά να απολαύσει τη μαγεία της θάλασσας. Εδώ υπάρχει το Thatch Caye Resort, όπου έντεκα καλοφτιαγμένες και άνετες καμπάνες προσφέρουν στον επισκέπτη τη χαλάρωση που χρειάζεται.


2.Το νησί Maui, στη Χαβάη. Στο μικρό νησί οι λουόμενοι κολυμπούν δίπλα στις τεράστιες χελώνες και ατενίζουν το ηφαίστειο που βρίσκεται στο βουνό. Στο ξενοδοχείο «Lahaina Shores» το προσωπικό διακρίνεται για την ευγένειά του, ενώ η κοντινή παραλία είναι ιδανική για surfing.




3.Το νησάκι Mljet, στην Κροατία. Τα δάση, οι αμπελώνες και τα γραφικά χωριά του νησιού, είναι μια όαση ιδανική για ήσυχες διακοπές, αλλά και τα διαμερίσματα «Stermasi» διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να περάσει αξέχαστες διακοπές δίπλα στη θάλασσα.




4. Το νησί Ko Chang, στην ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης. Όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ, Αποτελεί τον απόλυτο τροπικό παράδεισο, ενώ το κατάλυμα «Birds and Bees» με τον υπέροχο κήπο του και τα μονοπάτια που έχει είναι ο κατάλληλος προορισμός!


5. Το Καστέλι της Κρήτης με το έντονο τοπικό χρώμα καταλαμβάνει επάξια την πέμπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη σαν ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές. Η Κίσαμος ή Καστέλι, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, λόγω του ενετικού φρουρίου της, μοιάζει με πίνακα του Πικάσο, αφού οι ελαιώνες, οι αμπελώνες και τα χιλιάδες αγριολούλουδα, κάνουν το τοπίο μοναδικό παγκοσμίως! Η παραλία Φαλάσαρνα, αλλά και οι γύρω παραλίες που είναι προσβάσιμες με πλοιάριο, είναι οι κατάλληλες για όσους αγαπούν το κολύμπι. Το ξενοδοχείο «Stavroula Palace» είναι τα ιδανικό κατάλυμα στην περιοχή αφού όλα τα απαραίτητα για να είναι οι διακοπές σας άνετες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτό!


6. Η παραλία Eleuthera, στις Μπαχάμες είναι ιδανική για εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν απολύτως τίποτα, ενώ το ξενοδοχείο «Pink Sands» με τη διακόσμηση σε μαροκινό στυλ σε ταξιδεύει στις «χίλιες και μία νύχτες» του αραβικού παραμυθιού.




7. Τα αιολικά νησιά, στην βορειοανατολική Σικελία, διαθέτουν εκπληκτικά γαλανά νερά για δύτες και κολυμβητές. Εδώ το μικρό ξενοδοχείο Casajanka είναι κατάλληλο για ήσυχες διακοπές.


8. Το νησί Mujeres, στο Μεξικό έχει κοραλένιες παραλίες και είναι κατάλληλο μόνο για εκείνους που δεν αγαπούν τον θόρυβο, αλλά μόνο τις καταδύσεις! Το hostel Poc - Nac είναι σχεδόν μια ανάσα από τις κοντινές παραλίες, «πνιγμένο» στους ιβίσκους και σύντομα θα αποκτήσει και πισίνα!



9. Το νησί Lombok, στην Ινδονησία, είναι ένας προορισμός που αποζημιώνει τον ταξιδιώτη που θα το επιλέξει. Η τροπική του γοητεία και το νέο διεθνές αεροδρόμιο το κάνουν εύκολα προσβάσιμο. Το ξενοδοχείο «Pearl Beach» με μπανγκαλόους που διαθέτουν ξύλινες βεράντες είναι το κατάλληλο μέρος για να ατενίζει κάποιος τον απέραντο ωκεανό.




10. Τα νησιά Turks και Caicos, στην Καραϊβική είναι το κατάλληλο μέρος για απομονωμένες διακοπές, όσο για το «Sibonne Beach Hotel» κερδίζει με άνεση την ψήφο όσων έχουν μείνει εκεί παρέχοντας άνετο και πολυτελές περιβάλλον για διακοπές υψηλών προδιαγραφών!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...