Η Google τιμάει με doodle την έναρξη του Μουντιάλ

Tην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας τιμάει στη κεντρική σελίδα της σελίδα σήμερα η Google (12/6) μέσω του Doodle.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014 θα διεξαχθεί στη Βραζιλία, από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου 2014 σε 12 πόλεις. Θα είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, έπειτα από το 1950.
Η Βραζιλία εξελέγη ως διοργανώτρια χώρα το 2007, μετά την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, FIFA, να διεξαχθεί το τουρνουά στη Νότια Αμερική, για πρώτη φορά μετά από την ανάληψή του από την Αργεντινή το 1978.
Η διοργανώτρια
Σύμφωνα με τον κανόνα της FIFA για τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, η διοργανώτρια χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 έπρεπε να προέρχεται από τη Νότια Αμερική και η Βραζιλία ήταν η μοναδική που δήλωσε υποψηφιότητα. Το 2003, όλες οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Αμερικής συμφώνησαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Βραζιλίας, με μοναδική εξαίρεση την Κολομβία. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1986 η Κολομβία ορίστηκε διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αλλά στο τέλος θεωρήθηκε μη επαρκής και η διοργάνωση διεξήχθη στο Μεξικό.
Κατόπιν η ΦΙΦΑ άλλαξε τον κανόνα για τη διοργανώτρια χώρα και υποψήφιες μπορούν πλέον να είναι χώρες - μέλη όλων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.
Η Βραζιλία θα γίνει η 5η χώρα που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου για 2η φορά (μετά την Ιταλία, το Μεξικό, τη Γαλλία και τη Γερμανία). Την προηγούμενη φορά που η Βραζιλία ήταν διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ήταν το 1950.
Τεχνολογία γραμμής τερμάτων
Αυτό θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία γραμμής τέρματος μετά την επιτυχή εφαρμογή του στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών στην Ιαπωνία. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί η GLT (Goal Line Technology) για να βοηθήσει τους διαιτητές των αγώνων να παίρνουν σωστές αποφάσεις για το αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή τέρματος ή όχι και αυτό το σύστημα θα εγκατασταθεί σε όλα τα στάδια και θα δοκιμάζεται από τους διαιτητές πριν την έναρξη του κάθε αγώνα. Στις 10 Οκτωβρίου 2013, η FIFA επιβεβαίωσε ότι η GoalControl GmbH θα είναι ο επίσημος χορηγός της τεχνολογίας γραμμής τέρματος για το 2014 FIFA World Cup, μετά την επιτυχή δοκιμή και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών FIFA 2013.
πηγη
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...