Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: ΙΣΠΑΝΙΑ - ΧΙΛΗ 0-2 Χιλιανή αποκαθήλωση της βασίλισσας Ισπανίας

Η Χιλή νίκησε 2-0 την Ισπανία και έστειλε την πρωταθλήτρια κόσμου πρόωρα στο σπίτι της. Χιλιανοί και Ολλανδοί εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Χιλή μπήκε φουριόζα στο ματς. Απείλησε δύο φορές μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά (παραλίγο αυτογκόλ από τον Τζόρντι Αλμπα στο 1ο λεπτό, άστοχη κεφαλιά του Χάρα στη συνέχεια) και για δέκα λεπτά είχε το πάνω χέρι.
Στη συνέχεια, οι Ισπανοί ισορρόπησαν, πήραν την κατοχή αλλά με εξαίρεση το κοντινό πλασέ του Τσάμπι Αλόνσο (απέκρουσε ο Μπράβο) δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν έβρισκαν χώρους και ρυθμό και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε ένα λάθος στη μεσαία τους γραμμή που έφερε ιδανική αντεπίθεση της Χιλής και ένα ωραίο γκολ του Βάργκας στο 20'. Αυτό ήταν. Οι Χιλιανοί είχαν αυτό που ήθελαν, πρέσαραν και έκλειναν χώρους και οι Ισπανοί έτρεχαν και δεν έφταναν. Δύο φορές, μόνο ανησύχησαν τον Μπράβο, με τα άστοχα σουτ των Τσάμπι Αλόνσο (23') και Ντιέγκο Κόστα (27'). Στο ίδιο διάστημα, οι Λατινοαμερικανοί έλεγχαν ρυθμό και... αγώνα και μάλιστα έφτασαν στο 2-0 στο 43' με σουτ του Αρανγκίς!

Δεκάλεπτη αντίδραση και… κατάρρευση

Οντες με την πλάτη στον τοίχο, οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Πίεσαν εξαρχής, έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιέγκο Κόστα (49') και τη δεύτερη με τον Μπουσκέτς στο 53', ο οποίος σχεδόν εξ' επαφής πλάσαρε άουτ.

Η ευκαιρία του λες και έφερε την πλήρη απογοήτευση στους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι έκαναν… 27 λεπτά να δημιουργήσουν άλλη ευκαιρία. Ούτε η είσοδος του Τόρες αντί του Ντιέγκο Κόστα τους έδωσε πνοή, την ώρα που η Χιλή ουδέποτε ρίσκαρε, παρέμεινε συμπαγής, κλείνοντας χώρους. Δύο ευκαιρίες δημιούργησε στο 65' (Βάργκας) και στο 68' (μεγάλη με τον Ισλα), χωρίς στη συνέχεια να αξιοποιήσει τους χώρους που βρήκε.

Η είσοδος του Καθόρλα στο 76' ήταν η τελευταία κίνηση του Ντελ Μπόσκε. Ο νεοεισελθών στο 80' και στο 88' και ο Ινιέστα στο 84' ανάγκασαν τον Μπράβο σε τρεις δύσκολες επεμβάσεις, στις τελευταίες προσπάθειες των παγκόσμιων πρωταθλητών να «ξαναμπούν» στο ματς. Δεν το πέτυχαν ούτε με τον Σέρχιο Ράμος στο 90'+2' και απέτυχαν.

ΣΚΟΡΕΡ: 20' Βάργκας, 43' Αρανγκίς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Τσάμπι Αλόνσο - 26' Βιδάλ, 61' Μένα

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Τζόρντι Αλμπα, Ράμος, Χάβι Μαρτίνεθ, Τσάμπι Αλόνσο (46' Κόκε), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο (76' Καθόρλα), Σίλβα, Ντιέγκο Κόστα (64' Τόρες).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Μέδελ, Χάρα, Σίλβα, Ισλα, Μένα, Βιδάλ (88' Καρμόνα), Αρανγκίς (64' Γκουτιέρες), Ντίας, Βάργκας (85' Βαλβίδια), Σάντσες.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...