Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: ΗΠΑ - Πορτογαλία: Συγκλονιστικό φινάλε με γκολ - κεφαλιά για το 2-2

Ο Βαρέλα κράτησε ζωντανή την Πορτογαλία - Οι ΗΠΑ έχασαν στο... και πέντε το εισιτήριο για τους «16», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το εξασφαλίσουν στον επόμενο αγώνα - Οι Πορτογάλοι πήραν τη μπουκιά από το στόμα των Αμερικανών, που γύρισαν τον αγώνα στο '81 και προηγήθηκαν με 2-1 με ένα γκολ του Ντέμπσεϊ Με το… εισιτήριο στα χέρια έμειναν οι ΗΠΑ!
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν ήταν με το… ενάμιση πόδι στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ο Βαρέλα –ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή- στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε το βαθμό (2-2) στην Πορτογαλία και διατήρησε ζωντανές τις μαθηματικές ελπίδες που έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Νάνι έδωσε το προβάδισμα στην Πορτογαλία μόλις στο 5’, ύστερα από τραγικό λάθος της άμυνας των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, η ομάδα του Κλίνσμαν έψαξε την ισοφάριση και το κατάφερε με τον Τζόουνς στο 64ο λεπτό, με τον Ντέμπσι να της δίνει το προβάδισμα στο 81’! Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Αμερικάνοι θα ήταν στους «16», ήρθε ο Βαρέλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Μπορεί το γκολ του επιθετικού της Πόρτο να απέτρεψε το πρόωρο των Ιβήρων στη διοργάνωση, ωστόσο η πρόκριση στους «16» κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, καθώς εκτός από τη νίκη κόντρα στην Γκάνα με πολλά γκολ –στο τελευταίο ματς του ομίλου- θέλει και ήττα των ΗΠΑ από τη Γερμανία, προκειμένου να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που είναι το κριτήριο της FIFA σε περίπτωση ισοβαθμίας!

Με… χάντικαπ ένα γκολ ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι Πορτογάλοι, αφού το «τσαφ» στην άμυνα των ΗΠΑ έδωσε την ευκαιρία στον Νάνι να ανοίξει το σκορ, χωρίς καν να συμπληρωθούν πέντε λεπτά στην αναμέτρηση. Για λίγη ώρα, οι παίκτες του Κλίνσμαν έδειχναν να τα έχουν «χαμένα» με τους Ίβηρες από την άλλη να ελέγχουν το ματς. Ωστόσο, περίπου με τη συμπλήρωση των 20 λεπτών, οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού με την ομάδα του Μπέντο να αμύνεται συνεχώς και να μην μπορεί να περάσει καν τη σέντρα! Ο Μεϊρέλες ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να κόψει στο κέντρο των Πορτογάλων, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να κάνουν ό,τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορώντας πολύ καλά την μπάλα και φτάνοντας αρκετές φορές στην εστία του Μπέντο. Όμως, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου, ο Νάνι πήγε να επιβεβαιώσει το… νόμο του ποδοσφαίρου, αλλά η μπάλα και ο Χάουαρντ δεν του έκαναν το χατίρι, με αποτέλεσμα το σκορ να διατηρηθεί μέχρι τη συμπλήρωση των 45 λεπτών.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι ΗΠΑ ήταν αυτές που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όπου στο 55’ ο Μπράντλεϊ έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Όμως, περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Τζόουνς εξαπέλυσε τον… κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έγινε… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο τελευταίο τέταρτο, οι παίκτες του Κλίνσμαν έδειχναν ευχαριστημένοι με το βαθμό, ρίχνοντας αισθητά το ρυθμό τους. Παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικάνοι δεν έλεγαν «όχι» στις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν και με μία τέτοια στο 81’, ο Ντέμπσι τους έδωσε το προβάδισμα! Όλα έδειχναν πως το ματς είχε κριθεί, ωστόσο η τελευταία αλλαγή του Μπέντο, ο Βαρέλα, ύστερα από σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, έφερε το ματς στα ίσα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό 2-2, με το οποίο η Πορτογαλία διατήρησε κάποιες μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση!

Δείτε τις πιο δυνατές στιγμές του ματς











Διαβάστε περισσότερα στο www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...