Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014:Στους ρυθμούς του Σακίρι χορεύει η Ελβετία!

Ο άσος της Μπάγερν ισοπέδωσε μόνος την Ονδούρα και κάνοντας χατ-τρικ (3-0) έστειλε την ομάδα του Χίτζφελντ πανηγυρικά στους «16» του Μουντιάλ
Πιο πολύτιμος και από… καταθέσεις σε τράπεζες αποδείχθηκε για την Ελβετία ο Σέρνταν Σακίρι.


Ο μικροσκοπικός μεσοεπιθετικός αποδείχθηκε τεράστιος απέναντι στην Ονδούρα και κάνοντας χατ-τρικ οδήγησε σε άνετη επικράτηση με 3-0.

Με επίσης διακριθέντα τον εξαιρετικό Ντρμιτς (που είχε δυο ασίστ) η ομάδα του Χίτζφελντ εκμεταλλεύτηκε τη βαθμολογική απώλεια του Εκουαδόρ με τη Γαλλία και πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ, όπου θ' αντιμετωπίσει την Αργεντινή.


Το ματς 


Για να περάσει στην επόμενη φάση η Ελβετία χρειαζόταν δυο προϋποθέσεις: Να νικήσει και να μην κάνει το ίδιο το Εκουαδόρ με τη Γαλλία. Ε, στο κομμάτι που την… αφορούσε, η ομάδα του Χίτζφελντ φρόντισε να ξεκαθαρίσει νωρίς τα πράγματα. Ή μάλλον ο Σακίρι φρόντισε να τα ξεκαθαρίσει. Γιατί ο μικροσκοπικός άσος της Μπάγερν δεν χρειάστηκε σχεδόν κανέναν για να διαλύσει την Ονδούρα.

Πριν καν συμπληρωθεί δεκάλεπτο λοιπόν, είχε αποδείξει ότι η γκολάρα του Μέσι με το Ιράν ΜΠΟΡΟΥΣΕ να βελτιωθεί. Κι είχε επιτρέψει στην ομάδα του ν’ αράξει στο γήπεδο. Να ψάξει μεθοδικά το δεύτερο γκολ που θα κλείδωνε οριστικά το ματς. Και τελικά να το βρει ξανά απ’ τον ίδιο. Όταν εξαργύρωσε υποδειγματικά την ασίστ του Ντρμιτς κι έστρεψε οριστικά το βλέμμα των Ελβετών στο άλλο ματς.

Φαίνεται όμως ότι οι Ελβετοί… παραμέλησαν αρκετά το δικό τους. Γιατί έδωσαν δικαιώματα στην Ονδούρα. Την άφησαν ν’ αξιοποιήσει τη φούρια με την οποία επέστρεψε απ’ το ημίχρονο. Και να νιώθει άτυχη που σε κάποια από τις δυο -πολύ καλές- ευκαιρίες του Μπένγκτσον δε βρήκε το γκολ που θα την ξανάκανε επικίνδυνη. Αφού λοιπόν δεν το πέτυχε, ο Σακίρι την τιμώρησε και πάλι σκληρά.

..

Εκουαδόρ-Γαλλία 0-0

 

Με διαφορετικούς στόχους κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες για τον Ε΄ όμιλο

Στο Μαρακανά έλυσαν τις διαφορές τους για τον πέμπτο όμιλο Εκουαδόρ και Γαλλία.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την αναμέτρηση είναι ότι αν και οι τρικολόρ έχουν δύο νίκες, μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο καθώς υπάρχει ένα σενάριο που προβλέπει ότι Εκουαδόρ ή Ελβετία μπορούν να βρεθούν στην κορυφή αρκεί να πετύχουν νίκες με πολλά γκολ σήμερα.

Αντίθετα το Εκουαδόρ θα παίζει έχοντας το αυτί του στον άλλο αγώνα του ομίλου καθώς για να προκριθει στην επόμενη φάση θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα με την Ελβετία κόντρα στην Ονδούρα.

Οι «πετεινοί» έχουν το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις αν και η τελευταία σημειώθηκε το μακρινό 2008 σε φιλικό με νίκη των Γάλλων χάρη σε γκολ του Γκομίς.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τον αγώνα με:




...
..

KNOCKOUT ΑΓΩΝΕΣ

Ημερομηνία Ομάδες Αποτέλεσμα
28/06/14 19:00 ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΧΙΛΗ -
28/06/14 23:00 ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ -
29/06/14 19:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ -
29/06/14 23:00 ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ -
30/06/14 19:00 ΓΑΛΛΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ -
30/06/14 23:00 G1 - H2 -
01/07/14 19:00 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΒΕΤΙΑ -
01/07/14 23:00 H1 - G2  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...