Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: Ο Σάντος δίνει το σύνθημα: Εμπρός για νέες προκρίσεις και νέες επιτυχίες

Δεν είναι ανάγκη να παίζουμε όπως η Βραζιλία ή η Μπαρτσελόνα - Εμείς είμαστε η Ελλάδα και έχουμε τη δική μας ταυτότητα - Από σημερα ξεκινούν τα σχέδια για την Κόστα Ρίκα
Να κρατήσει προσγειωμένους τους διεθνείς διατηρώντας την ίδια ώρα άσβεστο το πάθος τους για πρόκριση στους «8» επιχείρησε ο Φερνάντο Σάντος δίνοντας το σύνθημα για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα. «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε στους ‘16’. Όμως είναι το παρελθόν, είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί και θέλουμε να συνεχίσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι συνεργάτες του από σήμερα θα αρχίσουν να καταστρώνουν τα πλάνα τους για το πώς θα αντιμετωπίσουν την επόμενη αντίπαλο της Ελλάδας καθώς η χθεσινή ημέρα ήταν ημέρα ξεκούρασης μετά τα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε η ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Σε επίπεδο προσώπων ο Σάντος έχει να διαχειριστεί μόνο την απουσία του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος υποφέρει από μυικό τραυματισμό και δεν θα μπορέσει να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής.

Ζητούμενο για τον τεχνικό της εθνικής είναι πλέον η διατήρηση της συγκέντρωσης στον υψηλότερο δυνατό βαθμό καθώς σε αυτό επέμεινε ιδιαίτερα στη συνέντευξη τύπου λίγες ώρες μετά το θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Σκιαγραφόντας, δε, τη στάση που θα πρέπει να έχουν οι παίχτες του από εδώ και στο εξής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι λάθος να πιστεύουμε πως πρέπει να κερδίσουμε παίζοντας σαν την Μπαρτσελόνα ή σαν τη Βραζιλία. Εμείς είμαστε… Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει τη δική της ταυτότητα, αμύνεται πολύ καλά, σπανίως δέχεται γκολ και προσπαθεί να σκοράρει με διάφορους τρόπους, όχι μόνο με αντεπιθέσεις ή στημένα».

Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους θεωρούν ότι η πρόκριση της Κόστα Ρίκα οφείλεται στην καλύτερη προσαρμογή της στις κλιματολογικές συνθήκες σε σχέση με του Ιταλούς και τους Άγγλους. «Η Κόστα Ρίκα είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Ανήκε στον λεγόμενο όμιλο του θανάτου και όλοι την είχαν σκοτωμένη, αλλά πέρασε από το δεύτερο παιχνίδι. Αυτό δεν το κατάφερε εκμεταλλευόμενη τις κλιματολογικές συνθήκες, αλλά γιατί είναι πολύ καλή ομάδα κι έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος» τόνισε με έμφαση.  «Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για εύκολα παιχνίδια. Δεν υπάρχουν τέτοια» συμπλήρωσε έχοντας στο μυαλό του, όπως εξομολογήθηκε το γεγονός ότι «το πρόβλημα του Ελληνα παίκτη είναι οι μεταπτώσεις βάσει διαφόρων παραγόντων, είτε εξωτερικά, είτε εσωτερικά. Όπως επίσης και η χρήση της λέξης ψυχολογία που είναι πανάκεια. Παίζουμε καλά έχουμε καλή ψυχολογία, παίζουμε κακά, έχουμε κακή ψυχολογία. Αυτό δεν ισχύει. Είναι δικαιολογία».

Όσον αφορά την ενδεκάδα, τέλος,  για το ματς της Κυριακής (23:00 ώρα Ελλάδος, ΝΕΡΙΤ) παραδέχθηκε ότι δεν την έχει καν στο μυαλό του αφού θα πρέπει να μελετήσει το 4-5-1 των Κοσταρικανών ώστε να μην φτιάξουν φάσεις αλλά αντίθετα η Ελλάδα να κάνει πολλές ευκαιρίες.

 Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: Με αψίδα νερού υποδέχτηκαν το αεροπλάνο της Εθνικής οι Βραζιλιάνοι στο Αρακαζού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...