ΚΑΛΛΟΝΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-0 Εορταστικά εγκαίνια για ΑΕΛΚ στον «Ταρλά»

Το ματς ενάντια στον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Superleague ήταν εξ ορισμού ιδιαίτερο. Η Καλλονή ύστερα από έναν χρόνο «εξορίας» θα έδινε και πάλι αγώνα στη Μυτιλήνη. Και το σημαντικότερο; Τον πρώτο στην ιστορία της στο νησί στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας που παράλληλα ήταν ο πρώτος εντός έδρας για οποιαδήποτε λεσβιακή ομάδα.


Και τα… εγκαίνια του δημοτικού σταδίου Μυτιλήνης στα «σαλόνια» ήταν εορταστικά, αφού η ΑΕΛΚ χάρις στη μαγική έμπνευση του Νίκου Καλτσά στο 43' και το ωραίο «σκαφτό» σουτ του Γιορέντε στο 89', έφτασε στη νίκη με 2-0 επί των Κρητικών.
Μια επιτυχία που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους 4.000 Λέσβιους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» γεμίζοντας τις εξέδρες του γηπέδου, που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει αγώνα Α' Εθνικής, αλλά όχι με πρωταγωνίστρια ομάδα από το νησί της Μυτιλήνης.
Στα του αγώνα, η Καλλονή μπορεί να είχε δώσει την κατοχή στον Εργοτέλη (47-53%), αλλά ήταν σαφώς πιο απειλητική κι έφτασε δίκαια στην επικράτηση «χτυπώντας» από μία φορά στο τέλος των δύο ημιχρόνων.
Το πρώτο γκολ, μάλιστα, ήταν «μαγικό» αφού ο 25χρονος αμυντικός μέσος Νίκος Καλτσάς είδε εκτός εστίας τον Τσέρνι και ευρισκόμενος 10 μ. εκτός περιοχής σούταρε για να «κρεμάσει' τον πορτιέρε των Κρητικών. Ήταν ένα πανέμορφο τέρμα, το οποίο αν και… προσπάθησε δεν μπόρεσε να «επισκιάσει» ο Γιορέντε στο 89'. Ο Ισπανός με ωραία εν ενέργεια μπήκε στην περιοχή έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και πέφτοντας την… έσκαψε πάνω από το Τσέρνι για το 2-0. Ωραίο γκολ και αυτό, αλλά του Καλτσά ήταν… εμπνευσμένο.
Ο Εργοτέλης – τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω σωστής αποβολής του Μέγι (δύο δυνατά μαρακρίσματα στον Χουάμα) με 2η κ. στο 83' - από την άλλη είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Άλαν στο πρώτο μέρος, ενώ και μία φάση για την οποία δικαιούταν να «φωνάζει» όταν στο 17' ο Μπρούνο έφυγε μόνος στην επίθεση αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Καλτσάς,
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35' Φιντέλεφ, 56' Κοζορώνης, 67' Μέγι
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 78' Μέγι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Ναβάρο (66' Μίνγκας), Γιορέντε (90' Χωριανόπουλος), Κεϊτά, Λεοζίνιο, Καλτσάς, Μανούσος (83' Πιπίνης), Χουάνμα
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χουάν Φεράντο): Τσέρνι, Χαντί, Μεγί, Φιντέλεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ (46' Λυκογιάννης), Χαλκιαδάκης, Άλαν Ντα Σίλβα (73' Παμλίδης), Καζναφέρης

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Ματζουράκης: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»

Ματζουράκης: «Δεν πετάμε στα σύννεφα»
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον Εργοτέλη και φυσικά από τη νίκη ήταν ο Γιάννης Ματζουράκης. «Πήραμε μια δίκαιη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Έδειξε ότι μας βοηθά κι οι παίκτες παίρνουν ενέργεια απ' αυτόν.» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.
Ο προπονητής της Καλλονής απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη διαιτησία, τόνισε πως «κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο», ενώ σε ερώτηση σχετική με το αν η Καλλονή μπορεί να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, είπε: «Δεν πετάμε στα σύννεφα. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...