ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ * Νίκη «θρίλερ» με «εξάρα» για την Τσέλσι! (vds)

Πέντε γκολ μέσα σε δέκα λεπτά και συνολικά εννιά είχε ο αγώνα της Τσέλσι με την Έβερτον, με τους «μπλε» να παίρνουν τη νίκη με 6-3 στο «Γκούντισον Παρκ».
Έτσι η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έκανε το «3 στα 3» και είναι πρώτη στην βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος. Επίσης, ο Ντιέγκο Κόστα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει σκοράρει τέσσερα γκολ σε τρεις εμφανίσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι ξεκίνησε εξαιρετικά το ματς και ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» μόλις στα 35΄΄ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Σεσκ Φάμπρεγας. Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 μόλις στο 3΄, με τον αμυντικό των «μπλε» όμως να είναι στο όριο του οφσάιντ.
Η Έβερτον ξεπέρασε γρήγορα το... σοκ και πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο μείωσε σε 2-1 με τον Κέβιν Μιραλάς. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το 67΄… έβρεξε γκολ και οι άμυνες εξαφανίστηκαν, σε έναν αγώνα με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Ο Κόουλμαν με αυτογκόλ έβαλε μπροστά την Τσέλσι με 3-1 στο 67΄ , αλλά ο Νέισμιθ στο 69΄σκόραρε για το 3-2. Ο Νεμάνια Μάτιτς στο 74΄έδωσε «αέρα» δυο γκολ στην Τσέλσι διαμορφώνοντας το 4-2, ενώ ο Ετό, που έκανε ντεμπούτο με την Έβερτον κόντρα στην πρώην ομάδα του, σκόραρε για το 4-3 στο 76΄.
Νίκη «θρίλερ» με «εξάρα» για την Τσέλσι! (vds)
Ο Ράμιρες πέτυχε το γκολ για το 5-3 στο 77΄ και στο 90΄ ο Ντιέγκο Κόστα σκόραρε το δεύτερο του τέρμα για το τελικό 6-3.
Ντιούφ και... ξερή η Σίτι
Την πρώτη της ήττα στο αγγλικό πρωτάθλημα έκανε η Μάντσεστερ Σίτι χάνοντας με 1-0 από την Στόουκ στο «Έτιχαντ» για την 3η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με τους «πολίτες» βέβαια να διαμαρτύρονται για πέναλτι στον Γιάγια Τουρέ στο 88΄.
Η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε να ηττηθεί στην έδρα της για το πρωτάθλημα από τις αρχές του Φεβρουαρίου πριν έξι μήνες, όταν η Τσέλσι είχε φύγει νικήτρια από το «Έτιχαντ» με 1-0.
Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι ήταν ναι μεν ανώτερη, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η καλύτερη της στιγμή ήταν στο 45+2΄ το δοκάρι του Γιάγια Τουρέ. Στο δεύτερο 45λεπτό οι «πολίτες» μπήκαν με φόρα και προσπάθησαν να πιέσουν για ένα γκολ, με τον Τζέκο και τον Νασρί ιδιαίτερα.
Αυτή που άνοιξε το σκορ όμως ήταν η Στόουκ στο 58΄ με ένα ωραίο γκολ από τον Ντιούφ, ο οποίος πήρε την μπάλα από την σέντρα και με μια… τρελή κούρσα σκόραρε.
Αυτό το γκολ… πείσμωσε και άλλο την πρωταθλήτρια Αγγλίας που πίεσε πολύ την Στόουκ. Στο 70΄ μετά από ένα σουτ του Αγουέρο η μπάλα φαίνεται ότι βρήκε σε χέρι παίκτη της Στόουκ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι θεωρώντας ότι δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι.
Όσο και να προσπαθούσε όμως η Σίτι η Στόουκ με «σφιχτή» άμυνα διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα. Στο 88΄ θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι υπέρ της Σίτι σε ανατροπή του Γιάγια Τουρέ από τον Πίτερς, κάτι που δεν έγινε.

Ένας... Άγγελος δεν έφερε την «άνοιξη» στην Γιουνάιτεντ
Με τον Άνχελ Ντι Μαρία να κάνει ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήρθαν ισόπαλοι εκτός έδρας με 0-0 κόντρα στη «νεοφώτιστη» Μπέρλνι, με την ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ να «φωνάζει» για πέναλτι στο 88΄.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κάνουν μια νίκη στο αγγλικό πρωτάθλημα και σε τρεις αγωνιστικές μετρούν μια ήττα και δυο ισοπαλίες.
Η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ έκανε μια κακή εμφάνιση δείχνοντας πολλά προβλήματα, τα οποία δεν κατάφερε να… λύσει ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός στην πρώτη του εμφάνιση μπορεί να μην κατάφερε να δημιουργήσει κάποιο γκολ ή να σκοράρει αλλά τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά.
Το πρώτα 10 λεπτά η Γιουνάιτεντ αιφνιδιάστηκε από την Μπέρνλι, η οποία πίεσε πολύ τους «κόκκινους διαβόλους». Μάλιστα, η «νεοφώτιστη» είχαν δοκάρι μόλις στο 3΄με τον Τζόουνς. Στην πορεία η Γιουνάιτεντ ισορρόπησε την κατάσταση και είχε μια καλή στιγμή με τον Φαν Πέρσι στο 15΄, η οποία ξεκίνησε από ενέργεια του Ντι Μαρία.
Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έκαναν πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και οι ποδοσφαιριστές της Μπέρνλι προσπάθησαν να τα εκμεταλλευτούν χωρίς αποτέλεσμα.
Κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των γηπεδούχων ήταν ο Τζόουνς, ο οποίος ανάγκασε σε μια δύσκολη επέμβαση τον Ντε Χέα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, αλλά η Μπέρλνι φάνηκε ότι έψαχνε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και γέμιζε με πολλούς παίκτες την περιοχή της.
Στο 59΄ η Γιουνάιτεντ κατάφερε και δημιούργησε μια ακόμα καλή φάση, ξανά με τον Ντι Μαρία να έχει συμμετοχή, ενώ η κεφαλιά του Ρούνεϊ στο 78΄ έφυγε άουτ.
Όμως η Γιουνάιτεντ έχει κάθε λόγο να φωνάξει για πέναλτι στο 88΄ όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπαρνς μέσα στην περιοχή της Μπέρνλι, έπειτα από σουτ του Άσλεϊ Γιανγκ.
Πετάνε οι «κύκνοι» με τον Ντάιερ!
Το 3 στα 3 έκανε η Σουόνσι στο αγγλικό πρωτάθλημα έπειτα από τη νίκη με 3-0 απέναντι στην Γουέστ Μπρομ. Οι «κύκνοι» προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ με τον Ντάιερ και στο 24΄ ο Ρούντλετζ σκόραρε για το 2-0 ένα ωραίο γκολ. Στο 71΄ ξανά ο Ντάιερ βρήκε δίχτυα για το τελικό 3-0 της Σουόνσι.
Πολλά γκολ είχε ο αγώνας της Νιούκαστλ με την Κρίσταλ Πάλας αλλά και ένα ρεκόρ.
Στην έδρα της πρώτης το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-3 και ο Γκάιλ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 1΄, στο 37΄ ο Τζενμάατ έκανε το 1-1 ενώ στο 48΄ ο Πάντσεον έβαλε ξανά μπροστά τη Κρίσταλ Πάλας, σκοράροντας το ταχύτερη γκολ σε δεύτερο ημίχρονο.
Άαρονς και Γουίλιαμσον στο 73΄ και στο 88΄ έκαναν το 3-2 για τη Νιούκαστλ με τον Γουίλφριντ Ζάχα να διαμορφώνει το τελικό 3-3 στο 90+5΄.
Με ένα γκολ του Αουστίν στο 45+2΄ η ΚΠΡ έκανε την πρώτη της νίκη στο αγγλικό πρωτάθλημα με 1-0 κόντρα στην Σάντερλαντ.
Νίκη με «τριάρα» και ανατροπή για την Σαουθάμπτον, η οποία επικράτησε με 3-1 εκτός έδρας απέναντι στην Γουέστ Χαμ.
Ο Νόμπλε έκανε το 1-0 στο 27΄, αλλά ο Σνάιντερλιν γύρισε... τούμπα το ματς σκοράροντας στο 45΄και στο 68΄. Ο Πελέ ήταν εκείνος που στο 83΄ έκανε το 3-1 για την Σαουθάμπτον.
Το πρόγραμμα της 3η αγωνιστικής:
Σάββατο, 30/08
Μπέρλνι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0
Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 0-1 (58΄Ντιούφ)
Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 3-3 (38΄Τζανμάατ, 74΄Άαρονς, 88΄Γουίλιαμσον - 1΄Γκάιλ, 48΄Πάντσεον, 90+5΄Ζάχα)
ΚΠΡ - Σάντερλαντ 1-0 (45+2΄Άουστιν)
Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 3-0 (2΄, 71΄Ντάιερ, 24' Ρούντλετζ)
Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 1-3 (27΄Νόμπλε - 45΄, 68΄Σνάιντερλιν, 83΄Πελέ)
Έβερτον - Τσέλσι 3-6 (45΄Μιραλάς, 69΄Νέισμιθ, 76΄ Ετό – 1΄, 90΄ Ντιέγκο Κόστα, 3΄ Ιβάνοβιτς, 67΄Κόουλμαν, 74΄Μάτιτς, 77΄Ραμίρες)
Κυριακή, 31/08
Άστον Βίλα - Χαλ 15:30
Τότεναμ - Λίβερπουλ
Λέστερ - Άρσεναλ 18:00

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Τσέλσι 9
2. Σουόνσι 9
3. Τότεναμ 6 *
4. Μάντσεστερ Σίτι 6
5. Αρσεναλ 4 *
6. Σαουθάμπτον 3
7. Χαλ 4 *
8. Αστον Βίλα 4 *
9. Στόουκ 4
10. Γουέστ Χαμ 3
11. Λίβερπουλ 3 *
12 ΚΠΡ 3
13. Εβερτον 2
14. Σάντερλαντ 2
15. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2
16. Νιούκαστλ 2
17. Γουέστ Μπρομ 2
18. Λέστερ 1 *
19. Κρίσταλ Πάλας 1
20. Μπέρλνι 1
* με αγώνα λιγότερο
Επιμέλεια: Έμυ Μπέλμπα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...