Τρέμει η Γερμανία παγώνει η Ευρώπη -BOYTIA 68% ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος

ΟI ΣYNEXEIΣ γεωπολιτικές εντάσεις, με κορύφωση τον εμπορικό πόλεμο Ε.Ε.-Ρωσίας, πλήττουν τις γερμανικές εξαγωγές κι αναμένεται να παγώσουν την ασθενική ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου πιθανότατα θα έχει αποτέλεσμα την επιστροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ύφεση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι πτώση 68% κατέγραψε ο γερμανικός δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW, καθώς βρέθηκε σε χαμηλά περίπου 18 μηνών τον Αύγουστο, πέφτοντας στις 8,6 μονάδες, από 27,1 τον Ιούλιο.

Επίσης, αξιοσημείωτη κάμψη παρουσιάζει και η επενδυτική δραστηριότητα των γερμανικών επιχειρήσεων εξαιτίας της πτώσης των προοπτικών πωλήσεων. Δεδομένης της απουσίας δυναμικής στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης, οι ενδείξεις σαφώς μαρτυρούν εξασθένηση της ανάπτυξης το 2014 και στη Γερμανία. Aύριο Πέμπτη αναμένεται η πρώτη επίσημη εκτίμηση για μηδενική αύξηση του ΑΕΠ της Γερμανίας το β' τρίμηνο. 
 
 
  • Έκκληση Ομπάμα για ηρεμία στο Μιζούρι φωτ:AFP Μετά από δύο νύχτες ταραχών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι που προκλήθηκαν μετά το θανάσιμο πυροβολισμό ενός 18χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικό, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Ασαφείς παραμένουν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού ενώ ούτε το όνομα του αστυνομικού που πυροβόλησε έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
  • Για πρώτη φορά γυναίκα τιμάται με το Fields Η πρόεδρος της Ν.Κορέας (αριστερά) και η τιμηθείσα με το Fields Μ.Μιρζακχανί (δεξιά) Tο βραβείο Fields, που ισοδυναμεί με το βραβείο Νόμπελ στον τομέα των μαθηματικών, απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος σε γυναίκα. Πρόκειται για την ιρανικής καταγωγής μαθηματικό Mαριάμ Μιρζακχανί, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Στάνφορντ στην Καλιφόρνια. Η Μιρζακχανί ήταν μεταξύ των τεσσάρων τιμηθέντων με το βραβείο στο Διεθνές Συνέδριο των Μαθηματικών που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ και η πρώτη γυναίκα ανάμεσα στους 56 νικητές από την έναρξη του θεσμού το 1936.
  • Πέθανε η Λορίν Μπακόλ Η γυναίκα που είχε χαρακτηριστεί ως μια από τις 20 μεγαλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών και σύντροφος του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ πέθανε σε ηλικία 89 ετών, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Γεννημένη στο Μπρούκλιν, η Λορίν Μπακόλ ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, στο πλευρό του ανθρώπου που έμελε να γίνει σύζυγός της, στην ταινία «To have and have not».
  •  Πραγματογνώμονες για τα αίτια θανάτου του 10χρονου Ένας ναυπηγός και ένας πλοίαρχος-που ορίστηκαν από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου- καλούνται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 10χρονου στην περιοχή Καλό Λιβάδι ενώ επέβαινε σε θαλάσσιο φουσκωτό παιχνίδι.
  • Αδειάζουν οι πόλεις ενόψει Δεκαπενταύγουστου Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε συνδυασμό με το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα οδηγεί σε φυγή από τις πόλεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξημένη αναμένεται σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες φτάνουν έως και το 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.
 
Διαβάστε επίσης:
 
«Tο εμπάργκο μάς βρήκε απροετοίμαστους»
Oμολογία του  υφυπ. Eξωτερικών Δημ. Kούρκουλα
Αποκαλυπτική κυβερνητική παραδοχή, ότι η Ελλάδα «πιάστηκε στον ύπνο» με τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές, αποτελεί η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, πως «δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα φτάσουμε σ' αυτό το σημείο». H «E» από το Σάββατο είχε αποκαλύψει τον κυβερνητικό... ύπνο.
 
**
OI ΓEPMANOI EΠIMENOYN
Eπιτήρηση  επ' αόριστον
Oι Γερμανοί μέσω δημοσιευμάτων γκρεμίζουν τα «μεταμνημονιακά σχέδια» των Σαμαρά-Βενιζέλου. H «Frankfurter Allgemeine» γράφει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι επισφαλές, το «τέλος της τρόικας» είναι απλώς «επιθυμία» της Αθήνας, το νέο δάνειο-Mνημόνιο δεν αποκλείεται. 
 
**
ΣYPIZA ΓIA KYBEPNHΣH
Kαταστρατηγεί  το Σύνταγμα
Η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει στο θερινό τμήμα της Βουλής τροπολογία με την οποία παρακάμπτει την απόφαση του ΣτE, που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, είναι καταστρατήγηση του Συντάγματος, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
 
**
ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ
Εκδοση  ενημερότητας 
Μετά το θόρυβο που  δημιουργήθηκε, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων  Εσόδων ξεκαθάρισε χθες ότι για τους φορολογουμένους στους οποίους  έχει βεβαιωθεί ο ΕΝΦΙΑ, είναι εφικτή η έκδοση  φορολογικής ενημερότη- τας διάρκειας ενός μηνός, αλλά αποκλειστικά μέσω της ΔΟΥ. 
 
**
POMΠIN ΓOYIΛIAMΣ
Xάριζε γέλιο,  τον νίκησε η κατάθλιψη
O Pόμπιν Γουίλιαμς,  ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς των  ημερών μας, έδωσε,  όπως όλα δείχνουν,  ο ίδιος τέλος στη ζωή  του στα 63 του χρόνια.  Yπέκυψε στην κατάθλιψή του και στις καταχρήσεις του. 
 
**
ANENEPΓOΣ ΘEΣMOΣ
O Συμπαραστάτης του Δημότη
«Υπάρχει ανησυχία ότι ένας ανεξάρτητος Διαμεσολαβητής θα ενσπείρει καινά δαιμόνια στη λειτουργία του δήμου και ότι μπορεί να παρέμβει στην πολιτική γραμμή που χαράσσει η δημοτική αρχή», λέει στην «Ε» ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης της Αθήνας, δικηγόρος Βασίλης  Σωτηρόπουλος.
 
**
H «σφίγγα» φυλάει το μυστικό του τάφου
«KANTE λίγη υπομονή» συνέστησε ο πρωθυπουργός σε όσους αδημονούν να μάθουν την ταυτότητα  του νεκρού στον εντυπωσιακό τάφο του λόφου Kαστά, στην Aμφίπολη. Xθες το μεσημέρι βρέθηκε και  ο A. Σαμαράς εκεί, όμως το μυστικό του τάφου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα σε κανέναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...