ΕΛΛΑΔΑ-ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ *Θ. Γαλιατσάτος: Για να προκόψουν οι νέες ιδέες στο Ιόνιο χρειάζονται ανατροπές

"Ο όρκος που δώσαμε μπορεί να είναι μια τυπική φράση, αλλά την ίδια στιγμή υποσχεθήκαμε σιωπηρά να εργαστούμε με τιμιότητα, αξιοκρατία, συλλογικότητα, διαφάνεια, δημοκρατία, και προ παντός αλληλεγγύη", τόνισε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος
κατά την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα το περασμένο Σάββατο, ημέρα συμπλήρωσης 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο Θ. Γαλιατσάτος ανέφερε τις δυσκολίες του εγχειρήματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Γνωρίζουμε ότι η αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σταδιακά σε μακρύ χέρι μιας ανάλγητης εξουσίας" και δίνοντας τον τόνο τους προγράμματός υπογράμμισε: "Γνωρίζουμε ότι για να προκόψουν οι νέες ιδέες στο Ιόνιο χρειάζονται και γενικότερες ανατροπές".




Με αποφασιστικό τόνο είπε ότι "σε απόλυτη προτεραιότητα τοποθετούμε τον μη προνομιούχο πολίτη του Ιονίου, να 'βάλουμε πλάτη', με αλληλεγγύη, για να μην καταρρεύσει ο κοινωνικός ιστός της εργασίας και του πολιτισμού". Τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αναδείξει τα προβλήματα της νησιωτικότητας "και με σχέδιο και επιμονή, να επιβάλλουμε την κρατική υποχρέωση για την αντιμετώπιση τους".

Η ορκωμοσία του Θ. Γαλιατσάτου και της παράταξής του ήταν πολιτική και στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κερκύρας Στ. Σαμοϊλης και Ζακύνθου Στ. Κοντονής, αλλά και οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, που ορκίστηκε στις 9 Αυγούστου και Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής που θα ορκιστεί στα τέλη Αυγούστου.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες ορκωμοσίες εν όψει της ανάληψης καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές την 1η Σεπτεμβρίου. Για τα τέλη Αυγούστου προγραμματίζεται και η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με νέα περιφερειάρχη τη Ρ. Δούρου.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...