Σκόπια υπό κράτηση περισσότεροι από 100 παράνομοι μετανάστες από Συρία, και Ιράκ σε τρένο που μετέφερε άνθρακα από την Ελλάδα.

(Reuters) - Σκόπια οι αρχές έχουν συλλάβει περισσότερoυς από 100 παράνομους μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ένα τρένο που μετέφερε άνθρακα από τη  Ελλάδα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν αργά την Κυριακή στο Βέλες, μια πόλη στο κέντρο των Σκοπίων.


"Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσει με τους περισσότερους από αυτούς, που δεν ξέρουν πού βρίσκονται, εφόσον προέρχονται από ή που πήγαιναν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Ίβο Koteski.

Ανέφερε ότι η αστυνομία πληροφορίες είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πρότεινε είχαν περάσει στην Τουρκία από τη γειτονική Συρία και το Ιράκ και στη συνέχεια λαθραία στην Ελλάδα. Από εκεί που έπρεπε να ταξιδέψουν μέσω της πΓΔΜ στη Σερβία πριν συνεχίσετε προς τη Δυτική Ευρώπη.

Koteski είπε ότι η ομάδα κρατείτο σε ένα κέντρο για τους παράνομους μετανάστες κοντά στην πρωτεύουσα των Σκοπίων και ότι τα σκόπια σχεδιάζει τον επαναπατρισμό των μεταναστών στην Ελλάδα.

Η αστυνομία είπε ότι οι μετανάστες είχαν πληρώσει περίπου 3.000 ευρώ o ένας για να περάση λαθραία στην Ελλάδα, και επιπλέον 800-900 ευρώ για να πάει και στη Σερβία.

 Σκόπια, μια μικρή βαλκανική χώρα των δύο εκατομμυρίων ανθρώπων, σπάνια είναι ο τελικός προορισμός για τους παράνομους μετανάστες, αλλά είναι μια κεντρική διασταύρωση στο δρόμο προς τη Δυτική Ευρώπη.

Τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες εγγεγραμμένοι σε γειτονικές χώρες, αλλά πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι από την προέλαση των ισλαμιστών ή έχουν δυσκολία στην επίτευξη διαβάσεις ανοικτά σύνορα, δήλωσε τα Ηνωμένα Έθνη, την Παρασκευή.

Σύριοι απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά από περισσότερα από τρία χρόνια εμφυλίου πολέμου είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν βαρύ δωροδοκίες σε ένοπλες σημεία ελέγχου πολλαπλασιάζονται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας, ή σε λαθρεμπόρους, η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, δήλωσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...