Με αέρα «νικητή» στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Αισιοδοξία και σιγουριά επικρατεί στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσει μια «παράσταση νίκης» κατά την ομιλία του, σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση που θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και όχι των δανειστών της Ελλάδας.


Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έχουν δώσει έναν άλλο αέρα στην παράταξη, που μπορεί και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται λοιπόν να παρουσιάσει στο Βελλίδειο προτάσεις οι οποίες σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον θα επηρεάσουν καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό.

Αν και το ακριβές περιεχόμενο της ομιλίας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες στους οποίους αναμένεται να κινηθεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνει πως σε περίπτωση που βρεθεί στην κυβέρνηση, τότε άμεσα θα κινηθεί ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες βασικές ενέργειες ώστε να υπάρξει ανάκαμψη όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ποιες είναι αυτές;

- Επαναφορά βασικού μισθού στα 765 ευρώ

- Δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας

- Πολιτική ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους

- Φορολόγηση των «δυνατών» και «αποσυμπίεση» των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων

- Διαγραφή χρέους αφού σε διαφορετική περίπτωση δε μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη

- Επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ανεβάζοντας αισθητά τους τόνους με αφορμή τις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθεί, ενώ θα ζητήσει και εκλογές όσο το δυνατόν συντομότερο, αφού στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι ενδεικτικά για την πολιτική τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Τέλος, δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο ψήφισμα του ΟΗΕ στο αίτημα της Αργεντινής για νομικό πλαίσιο αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που είναι μέλη του, τονίζοντας πως δε γίνεται η Ελλάδα η οποία είναι και η άμεσα ενδιαφερόμενη να το αγνοεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην ομιλία του και τις εξαγγελίες που θα κάνει. Μάλιστα, όπως έχει διαρρεύσει, υπάρχουν σύμβουλοι που του λένε να «πετάξει το γάντι» στον πρωθυπουργό με εξαγγελίες για την αποκατάσταση των αδικιών, όμως υπάρχει και ο αντίλογος!

Αυτός που επιβάλλει αυτοσυγκράτηση και όχι υποσχέσεις που δε μπορούν να υλοποιηθούν...και δεν ειναι λίγοι οι σύμβουλοι του που του επισημαίνουν να μην υποσχεθεί πράγματα που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει

Διαβάστε επίσης:
Το πρόγραμμα του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...