Ιταλία: Έτοιμος για διάλογο με τα συνδικάτα ο Ρέντσι

Δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει την διατήρηση του μέτρου για τις άδικες απολύσεις, που σχετίζονται ιδίως με διακρίσεις και με πειθαρχικά μέτρα
Διάλογο μετα ιταλικά συνδικάτα είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι όπως δήλωσε μιλώντας ενώπιον της ηγετικής ομάδας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ρέντσι αναφέρθηκε στην πρότασή του να προχωρήσει σε τροποποίηση του νόμου που προβλέπει την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία.

Μάλιστα, δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει την διατήρηση του μέτρου για τις άδικες απολύσεις, που σχετίζονται ιδίως με διακρίσεις και με πειθαρχικά μέτρα. Παράλληλα όμως, απευθυνόμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση, υπογράμμισε ότι «η περίοδος των συμβιβασμών έχει παρέλθει οριστικά».

Η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητά την διατήρηση του δικαιώματος αυτού των εργαζομένων και εκπρόσωποί της έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην στηρίξουν στο κοινοβούλιο τον νόμο για τις εργασιακές σχέσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση Ρέντσι.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ανέφερε ότι πρόκειται να διατεθούν 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την παροχή κοινωνικής προστασίας σε εποχικούς εργαζόμενους και 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την μείωση του κόστους εργασίας.

«Αν δεν προχωρήσουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις θα τις κάνουν οι Βρυξέλλες, οι σχολιαστές, οι τεχνοκράτες», τόνισε ο Ρέντσι.

Αναλυτές σημειώνουν ότι δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται ο Ιταλός πρωθυπουργός στην αγορά εργασίας και ποια θα είναι η ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα των νεοπροπροσλαμβανόμενων και των εργαζομένων με μεγαλύτερη προϋπηρεσία, όπως και ανάμεσα στους εποχικούς και τους μόνιμους υπαλλήλους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...