Στα 3,9 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες

Αμετάβλητες παρέμειναν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες και διαμορφώθηκαν στα 3,931 δισ. ευρώ, έναντι 3,915 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον Αύγουστο ανήλθαν σε 745 εκατ. ευρώ, έναντι 742 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο.
 
Όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες, από τα 3,931 δισ. ευρώ, τα 2,260 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων, 873 εκατ. ευρώ των νοσοκομείων, 345 εκατ. ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 188 εκατ. ευρώ διάφορων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και 265 εκατ. ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 


  • Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 31χρονου Ταυτοποιήθηκε ο συλληφθείς στον Βύρωνα Η κάμερα στοχεύει  στο γκαράζ Τα στοιχεία και φωτογραφία του νεαρού άνδρα που συνελήφθη μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα, και ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ άλλων και για ένταξη σε «τρομοκρατική οργάνωση» έδωσε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής η Αστυνομία.
  • Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα Σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, κοντά στα Καλάβρυτα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 176 χλμ δυτικά της Αθήνας και 28 χλμ νοτίως της Πάτρας, με εστιακό βάθος 2 χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Ακολούθησε και νέα σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ.
  • Πληροφορίες για ταυτοποίηση του 30χρονου στον Βύρωνα Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα.
  • Στις 9 Οκτωβρίου τα τελικά αποτελέσματα για τους δημοτικούς αστυνομικούς Φωτογραφία αρχείου Τα οριστικά αποτελέσματα για την κινητικότητα προσωπικού δημοτικής αστυνομίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στις 9 Οκτωβρίου.
  • Έφυγε απ’ τη ΝΕΡΙΤ και ο Ανδρέας Ζούλας Την παραίτησή του από τη ΝΕΡΙΤ υπέβαλε την Παρασκευή και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού της Συμβουλίου Ανδρέας Ζούλας, καταγγέλλοντας και αυτός με τη σειρά του «κυβερνητικές παρεμβάσεις και απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας». Πρακτικά αυτό σημαίνει την αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, αφού δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη.
  • Παραινέσεις State Department ΚΕΕΡΦΑ: «Ενορχηστρωμένη επίθεση ισλαμοφοβίας» Καταγγέλει "κλιμάκωση της ελληνικής συμμετοχής στην βρόμικη αυτή επέμβαση" «Oι δηλώσεις της εκπροσώπου του State Department με τις οποίες καλεί σε συστράτευση στον νέο βάρβαρο πόλεμο του Ομπάμα στο Ιράκ κάτω από το μανδύα του «πολέμου κατά των τζιχαντιστών» και ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να γίνουν συλλήψεις στην Ελλάδα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ενορχηστρωμένη επίθεση ισλαμοφοβίας για να κλιμακωθεί η ελληνική συμμετοχή στην βρόμικη αυτή επέμβαση». 
  • Με προσφυγή απαντά η Μαδρίτη Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αμφισβητήσει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου ως «παραβίαση της νομοθεσίας» τη δημιουργία στην Καταλονία μιας εκλογικής επιτροπής για να διοργανώσει ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
  • Βίαιες συμπλοκές σε κεντρικές συνοικίες του Χονγκ Κονγκ Καταρρέουν οι συνομιλίες πριν αρχίσουν Ηγετικά στελέχη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ απειλούν να ακυρώσουν τις συνομιλίες με εκπροσώπους της κυβέρνησης καθώς ξέσπασαν βίαιες συμπλοκές σε μια από τις πιο γνωστές συνοικίες μεταξύ πολιτών και διαδηλωτών. «Η κυβέρνηση πρέπει να αποτρέψει τις οργανωμένες επιθέσεις εναντίον των υποστηρικτών μας» είπε εκπρόσωπος των διαδηλωτών και ήδη οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τις συνομιλίες.
  • Μάχες στο Ντόνετσκ και αλληλοκατηγορίες φωτ.αρχείου Στα περίχωρα του αεροδρομίου του Ντόνετσκ έχουν επικεντρωθεί οι μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών με το Κίεβο να καταγγέλλει ότι οι αυτονομιστές έλαβαν ενισχύσεις από τη Ρωσία, μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο Ελβετού εργαζόμενου στον Ερυθρό Σταυρό εξαιτίας βομβαρδισμού.
  • Αποδοκίμασαν τον Σουλτς στη Λαμπεντούζα Ο Μάρτιν Σουλτς (Φωτ:Reuters) Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε εκδήλωση μνήμης για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε πέρυσι κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.
  • Με προσφυγή απαντά η Μαδρίτη Επιμένει στο δημοψήφισμα η Καταλονία Καταλανοί διαδηλωτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου (EPA/Jaume Sellart) Ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας όρισε επιτροπή που θα επιβλέψει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας το Νοέμβριο, αψηφώντας την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, η οποία προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να κηρύξει την ψηφοφορία παράνομη.
  • Συρία: Άγρια πολιορκία της Κομπανί Μαύρα σύννεφα καπνού πάνω από την πόλη Κομπανί (φωτ: EPA/SEDAT SUNA) Πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τη συριακή πόλη Κομπανί, την οποία πλήττουν με βλήματα όλμου τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εντείνοντας την πολιορκία της πόλης.
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...