Ιράν: Θα την κρεμάσουν επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Μια 26χρονη γυναίκα από το Ιράν καταδικάστηκε από δικαστήριο σε θάνατο επειδή σκότωσε άντρα που αποπειράθηκε να την βιάσει
Η 26χρονη Reyhaneh Jabbari συνελήφθη το 2007 με την κατηγορία της δολοφονίας του Morteza Abdolali Sarbandi, πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Πληροφοριών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να την βιάσει.




Η γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Τεχεράνης το 2009 και η απόφαση της εκτέλεσής της έγινε δεκτή και από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν. Η περίπτωση της γυναίκας προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή και μια εκστρατεία για να μην εκτελεστεί η 26χρονη έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει 190.000 υπογραφές.
Η γυναίκα επρόκειτο να εκτελεστεί την Τρίτη, αλλά η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι σύμφωνα με «πηγές» της οι αρχές αποφάσισαν την αναβολή της εκτέλεσης για δέκα μέρες. Εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαστε ανακουφισμένοι που η γυναίκα διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά κάνουμε έκκληση στις ιρανικές αρχές να μας διαβεβαιώσουν ότι η εκτέλεση δεν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και τους ζητάμε να γίνει επανεξέταση της υπόθεσης, επειδή θεωρούμε ότι η αρχική έρευνα ήταν εσφαλμένη».

Η 26χρονη γυναίκα έχει παραδεχτεί ότι μαχαίρωσε τον άντρα μία φορά πισώπλατα, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν τον σκότωσε εκείνη, αλλά ένας άλλος άντρας. Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διερευνήθηκε ποτέ σε βάθος.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...