Οι «γυμνές» διασημότητες απειλούν την Google με αγωγή 100 εκατ. δολαρίων

Η αποτυχία της εταιρεία να εξαφανίσει εγκαίρως τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, ίσως της κοστίσει ακριβά.

Συνέχεια στο σήριαλ των γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων οι οποίες διέρρευσαν εξαιτίας κενού ασφαλείας του iCloud δίνουν μερικοί από τους δικηγόρους τους, καθώς αξιώνουν από την Google για λογαριασμό των πελατών τους αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων.


Ο λόγος για τον οποίο οι ανώνυμοι -μέχρι στιγμής- διάσημοι, που είδαν στο διαδίκτυο να κυκλοφορούν ελέυθερες οι γυμνές φωτογραφίες τους, στρέφονται κατά της Google αφορά τα αργά αντανακλαστικά της εταιρείας, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να αφαιρέσει όλες τις προσωπικές τους εικόνες από τις βάσεις δεδομένων της.

Ο δικηγόρος πολλών διασημοτήτων, Μάρτιν Σίνγκερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκπροσωπήσει τον Τζον Τραβόλτα, τον Μάρτιν Σιν και τον σκηνοθέτη Μπράιν Σίνγκερ, φέρεται να έστειλε επιστολή στην Google απαιτώντας από την εταιρεία να πληρώσει για την «κατάφωρα ανήθικη συμπεριφορά της».

Στην επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε από την New York Post, ο Σίνγκερ κατηγορεί την Google ότι «δεν κατάφερε να δράσει με ταχύτητα και υπευθυνότητα για να αφαιρέσει τις φωτογραφίες» και πως «φιλοξένησε και διαμοίρασε εν γνώσει της το παράνομο υλικό».

Σύμφωνα με τη στήλη Page Six της New York Post, ο Σίνγκερ κατηγόρησε επίσης την Google για το γεγονός ότι «βγάζει εκατομμύρια από τη στοχοποίηση των γυναικών».

Στην επιστολή του ο δικηγόρος των διασήμων ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε πριν από τέσσερις εβδομάδες την Google για να αφαιρέσει από τις βάσεις δεδομένων τις εικόνες, όμως υπάρχουν αρκετές οι οποίες παραμένουν ακόμη προσβάσιμες από τους χρήστες σε ιστοσελίδες της εταιρείας, όπως τις BlogSpot και YouTube.

Η Google δεν έχει απαντήσει ακόμη στους ισχυρισμούς του Σίνγκερ, όπως εκείνοι μεταφέρθηκαν μέσω του δημοσιεύματος της New York Post.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε περίπτωση που οι απειλές του Σίνγκερ φτάσουν στο δικαστήριο τότε δεν θα είναι η πρώτη φορά όπου η Google θα βρίσκεται εμπλεκόμενη σε υπόθεση διασποράς γυμνών φωτογραφιών. Τον περασμένο Μάιο, η Χόλι Τρουπς υπέβαλλε μήνυση κατά των Google και Yahoo! εξαιτίας της αδυναμίας τους να αφαιρέσουν από τις βάσεις δεδομένων τους τις γυμνές φωτογραφίες της.

Όπως ο Σίνγκερ, έτσι και η Τρουπς υποστήριξε ότι ενώ είχε στείλει στην Google επιστολή στην οποία ζητούσε να σβηστούν οι επίμαχες εικόνες, η εταιρεία αρνήθηκε να το κάνει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...