Υπέρ Στ. Δήμα 168 βουλευτές - «Παρών» 131 στη 2η ψηφοφορία για προεδρική εκλογή

Τον αριθμό των 168 βουλευτών συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα κατά την 2η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Παρών» δήλωσαν 131 βουλευτές, ενώ απούσα ήταν η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 Ανεξαρτητοποιήθηκε η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, που ώστόσο ψήφισε παρών.

Εκτός από τους 155 ψήφους που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές.
Συγκεκριμένα, υπέρ του Στ. Δήμα ψήφισαν:
  • Οι πέντε που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός. 
  • Τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που απουσίαζαν την περασμένη Πέμπτη και ακόμη τέσσερις που άλλαξαν στάση σήμερα.   Οι βουλευτές που απουσίαζαν στην πρώτη ψηφοφορία και ψήφισαν σήμερα Τρίτη Σταύρο Δήμα είναι οι: Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβανόπουλος. Οι βουλευτές που άλλαξαν στάση σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία είναι οι Παναγιώτης Μελάς, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Κουράκος.
«Παρών», όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστρατίδης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και η βουλευτής Νίκη Φούντα, η οποία με επιστολή της νωρίτερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.
Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνταν 200 ψήφοι, η εκλογή Προέδρου πάει σε τρίτη εκλογή που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκέμβρη και θα χρειαστούν 180 ψήφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...