Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΓΙΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ
‘’ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ Η ΕΡΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ’’
Συνεχίζεται η επιχείρηση φίμωσης των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ , έτσι μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια να κλείσουν οι ΕΡΑ Ζακύνθου, Χανίων, Πύργου Ιωαννίνων, σειρά είχε σήμερα η ΕΡΑ Ρόδου Δίκτυο Ν. Αιγαίου.
Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ρόδου βρέθηκαν από το πρωί δίπλα στους εργαζόμενους αλληλέγγυοι μόλις πληροφορήθηκαν την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος στο Ραδιοφωνικό σταθμό με εντολή Α. Σαμαρά.
Πολίτες, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και φορέων , του Εργατικού Κέντρου, του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ του ΕΠΑΜ μιλώντας στα μικρόφωνα του σταθμού, τοποθετήθηκαν γι άλλη μια φορά ενάντια στη νέα προσπάθεια επιβολής μαύρου στην  ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ- ΕΡΑ Ρόδου ενώ παρέμβαση σχετική έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινος στη διοίκηση της ΔΕΗ .
Μέχρι αυτή την ώρα η ηλεκτροδότηση συνεχίζεται κανονικά, οι εργαζόμενοι ωστόσο είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος και ενημερώνουν πως σε περίπτωση που διακοπεί η ηλεκτροδότηση ο σταθμός θα σιγήσει για λίγα δευτερόλεπτα και θα επανέλθει στα FM και στο διαδίκτυο όχι όμως και στα μεσαία.
Να σημειωθεί ότι  εντολή για την φίμωση των Περιφερειακών Σταθμών της ελεύθερης ΕΡΤ έχει δοθεί απευθείας από το ΜΑΞΙΜΟΥ.
Το τελευταίο διάστημα  αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι πολίτες που στέκονται 18 μήνες πλάι τους έχει χρειαστεί είτε να επανασυνδέσουν το ρεύμα είτε να αποτρέψουν τη διακοπή σε 5 Περιφερειακούς σταθμούς.
Πρόκειται για μια ολομέτωπη «μαύρη» επίθεση ενάντια στις φωνές που ακόμα αντιστέκονται. Δεν πρέπει επίσης να θεωρηθεί άσχετη η  πολιτική συγκυρία στην οποία επιχειρείται αυτή η καταστολή μέσω της διακοπής του ηλεκτρικού.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι που κρατάνε την Ελεύθερη, Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ ζωντανή και δυνατή σε όλη τη χώρα είναι αποφασισμένοι να δώσουν και αυτή τη μάχη για να κρατηθεί η αδέσμευτη φωνή της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στον αέρα. Είναι μια ακόμα μάχη αξιοπρέπειας και επιβίωσης και θα την κερδίσουν ώστε η ελεύθερη και δημοκρατική φωνή των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ να παραμένει  ανοιχτή και ζωντανή .
‘’Θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος’’ υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ‘’ όχι μόνο για να ανέβουν όλοι οι πομποί και να ξαναμπεί η ΕΡΤ  σε κάθε σπίτι αλλά και για να απολογηθούν οι βιαστές  του Συντάγματος γιατί χάρισαν τις ψηφιακές συχνότητες στη DIGEA ,στους καναλάρχες , φιμώνοντας την ΕΡΤ.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο , κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα αν καθυστερήσει η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, δήλωσε  ο  πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Θανάσης Σταμούλης.
Ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε γι άλλη μια φορά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι 22 ξενοδοχείων , καθώς δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους.
«Οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων δεν ανταποκρίνονται ακόμη και όταν οι υποθέσεις φθάνουν στα δικαστήρια. Κάποιοι οφείλουν χρήματα από την σεζόν του 2013. Το ζήτημα είναι να επιβάλλονται και πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στους παραβάτες», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν και τη παρέμβαση της Ομοσπονδίας για να διενεργηθούν έλεγχοι και να επιβληθούν πρόστιμα στους παραβάτες.
Ζήτησε ακόμα από τον ΟΑΕΔ να  ασχοληθεί με το θέμα γιατί όσοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους δε γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν. Σε αντίθεση με την υπηρεσία της Ρόδου αυτή στον Αρχάγγελο η οποία  διεκπεραίωσε 8.000 υποθέσεις.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΣΜΕΔΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
‘’ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ’’
Σε κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ στη Ρόδο προχώρησαν χθες οι μηχανικοί μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Δωδεκανήσου , παραχωρώντας στη συνέχεια συνέντευξη τύπου.
‘’ Στόχος μας ‘’τόνισαν ‘’είναι να αναδείξουμε την προσπάθεια λεηλάτησης του ασφαλιστικού μας φορέα, την καταστρατήγηση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, καθώς και τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών στη άσκηση του επαγγέλματος μας.’’
Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων σε:
•    Αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών σχεδόν για το 60% των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών.
•    Αιτήσεις νέων συναδέλφων για διαγραφή τους από τον επιστημονικό τους φορέα, λόγω αδυναμίας καταβολής των εισφορών.
•    Στέρηση του στοιχειώδους δικαιώματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
•    Μαζική μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.
•    Διαρκώς επιδεινούμενη ύφεση λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών απαιτήσεων και μέτρων.
‘’Ο ρόλος των μηχανικών στη διαδικασία ανασυγκρότησης και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας είναι καθοριστικός. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό από όλους. Ανάπτυξη και εξαθλιωμένο επιστημονικό δυναμικό δεν συμβαδίζουν ’’υπογράμμισαν οι μηχανικοί.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ ‘’ΚΥΡΙΑΚΗ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΑΡΓΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΟΛΟ  ΤΟ ΧΡΟΝΟ’’  
             
 ‘’Η πάγια θέση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου είναι καμία Κυριακή το χρόνο ανοικτα τα καταστήματα ,αλλά ούτε και παράταση ωραρίου που θέλουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. ’’τονίζει το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε για τη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων.
Δηλώνει παράλληλα ότι οι όποιες αποφάσεις και ενέργειες των όποιων εμπορικών συλλόγων ,του εμπορικού επιμελητήριου ,και του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ που θέλουν να περάσουν για αλλαγή ωραρίου και με τον  τρόπο τους , την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ  θα βρουν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο απέναντι τους.
 Η κατάργηση της Κυριακής αργίας, επισημαίνει το Σωματείο, δεν οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων, δεν  δημιουργεί θέσεις εργασίας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εμπορικές επιχειρήσεις στο αεροδρόμιο που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.
Αναφέρει ειδικότερα πως ο κλάδος του εμπορίου είναι ο δεύτερος κλάδος μετά τις κατασκευές, σε απώλειες θέσεων εργασίας και διαμηνύει πως η απόφαση αυτή ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  υπογραμμίζοντας πως ‘’100 χρόνια μετά την καθιέρωση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ το 1914  μέσα από αγώνες και αίμα  παλεύουμε ξανά για το ίδιο πράγμα.’’
Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ..’’ ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ’’

‘’Εάν ο «Δημόκριτος» δεν είχε απορρίψει 3 σχέδια για το κτήριο του ογκολογικού, σήμερα δε θα υπήρχε θέμα συζήτησης και ο νυν Περιφερειάρχης θα απολάμβανε τη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος όπως απολαμβάνει το αιμοδυναμικό ’’δηλώνει ο βουλευτής του Πασόκ  Δ. Κρεμαστινός απαντώντας στον Περιφερειάρχη σχετικά με τη χρηματοδότηση του Ογκολογικού τμήματος.
Ο κ. Κρεμαστινός υποστηρίζει πως θεωρούσε ότι το έργο θα χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ όμως αδιαφορεί για το ποιος θα το χρηματοδοτήσει, ενδιαφέρεται  αποκλειστικά για την ολοκλήρωση του έργου.
‘’ Ο δωδεκανησιακός λαός’’ προσθέτει ‘’ θα πρέπει να μάθει ποιοι είναι υπέρ και ποιοι είναι κατά. Το έργο όμως θα γίνει, όπως συνέβη και με το νοσοκομείο Καρπάθου του οποίου τώρα αρχίζει η ανέγερση.
Δεν φανταζόμουν ποτέ όμως ότι κάποιος θα με επέκρινε για τις προσπάθειές μου για το ογκολογικό! Είμαι βέβαιος ότι όσοι το πολεμούν σήμερα θα ντρέπονται αύριο ’’ υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 960.000 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΕ
Πρόστιμο 960.000 ε επιβλήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Κω γιατί δε δέχτηκε να παραχωρήσει  χώρο του λιμανιού στα ΚΑΕ  παρά το γεγονός πως τα ΚΑΕ πλέον δεν είναι δημόσια επιχείρηση Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη δημοτική αρχή να δηλώνει πως θα φτάσει την υπόθεση μέχρι και στον Άρειο Πάγο .
‘’Θα λέμε μονίμως όχι στην εγκατάσταση και να πληρώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ’’τόνισε η δημοτική αρχή.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ Β! ΕΛΜΕ
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί της Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στη Κω για να εκλέξουν νέα  διοίκηση θα  προηγηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση .
Τρείς είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, η Αγωνιστική Συσπείρωση και η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών.
Τη προηγούμενη Πέμπτη ψήφισαν οι εκπαιδευτικοί σε Κάλυμνο , Λέρο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Νίσυρο, Λειψούς, Αγαθονήσι .
Το απερχόμενο Δ.Σ. της Β! ΕΛΜΕ τονίζει την αναγκαιότητα ανάδειξης του πραγματικού χαρακτήρα των αλλαγών στην εκπαίδευση, του τρόπου που οι αλλαγές επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία. Αναφέρεται στις μάχες που έδωσε ενάντια στην αυθαιρεσία, την επιβολή τρομοκρατίας, τον αυταρχισμό των διοικούντων.
Με αιχμή το θέμα της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί κράτησαν ανοιχτή την επικοινωνία με τους συναδέλφους αποκαλύπτοντας τον πραγματικό χαρακτήρα και τη στόχευση των αλλαγών, σχολείο το σχολείο, νησί το νησί.
 Παρεμπόδισαν και ανέβαλαν,  τα σεμινάρια του Υπουργείου προς τους Διευθυντές. Οργάνωσαν παρεμβάσεις στους σχολικούς συμβούλους που επισκέφτηκαν τα νησιά μας ενώ παρέμβαση έγινε τόσο  στην επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο νησί των Λειψών όσο και στο ζήτημα της παράλληλης στήριξης μαθητή του ΕΠΑΛ Καλύμνου .
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων της Κω με την Εσθονία, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρόξενος της Εσθονίας  Ράϊνταλ Άχτι με τον δήμαρχο  Γιώργο Κυρίτση.
Την ιδιαίτερη αξία που έχουν για τις χώρες αυτές τα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο τόνισε ο πρόξενος ενώ ανατέθηκε στον επίτιμο Πρόξενο της Εσθονίας στην Κω  Νικόλαο Κανταρζή, να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες αξιοποίησης της αγοράς της Εσθονίας, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΟΠΛΙΤΕΣ
Εθελοντική αιμοδοσία από στελέχη και οπλίτες των Μονάδων – Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 80 ΑΔΤΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη. Κω.
Οι αιμοληψίες θα διενεργηθούν από προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κω, στο ΣΤΕΠ Φρ. Κω.
 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
 Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  και σήμερα στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
.
ΕΡΑ Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...