Τσίπρας με Προβόπουλο και... διπλό άδειασμα Στουρνάρα

Συνάντηση με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο είχε στις 7 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως διευκρίνισε η Κουμουνδούρου.
Πηγές της αντιπολίτευσης αναφέρουν συγκεκριμένα πως "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη συνάντηση με τον πρώην διοικητή δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία.

 Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών".

"Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες", σημειώνουν με νόημα.
Εξερχόμενος από τη Βουλή ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν συμμερίζεται τις δηλώσεις Στουρνάρα, ο Γ. Προβόπουλος, αλλά απάντησε σκωπτικά, λέγοντας: «Διαβάστε τις προηγούμενες δηλώσεις μου για να δείτε ποιες είναι οι απόψεις μου».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ωραία και θετική συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο κλίμα μεταφέρει και η Κουμουνδούρου. Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση λένε ότι η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Αντίθετα θεωρούν ότι οι πολιτικές δηλώσεις Στουρνάρα έγιναν είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες - παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ.

 "Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση" λένε χαρακτηριστικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...