Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16-12-14

Σταθεροποιείται η κατάσταση στον Έβρο-έρχονται πάλι βροχές από αύριο
Ελαφρά πτώση στις στάθμες του ποταμού Έβρου παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, ωστόσο το ύψος του νερού παραμένει πάνω από τα όρια συναγερμού, τόσο στο Πύθιο Διδυμοτείχου όσο και στο Πέταλο των Φερών. Στην περιοχή του Πετάλου εχθές υποχώρησε ανάχωμα προκαλώντας πλημμύρα σε 10.000 περίπου στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα και την ελαφρά πτώση που σημειώθηκε στο Πέταλο, όπου το νερό το πρωί μετρήθηκε στα 7μ. (δέκα εκατοστά χαμηλότερα από τη χθεσινή αντίστοιχη μέτρηση). Στο Πύθιο η στάθμη ήταν στα 5,80 μ., 10 εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού. Η μερική σταθεροποίηση δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς οι βροχοπτώσεις επιστρέφουν από αύριο τα ξημερώματα και πάλι στο νομό Έβρου.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Α. Τσίπρας στις 21 Δεκεμβρίου
Τις εργασίες της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ θα ανοίξει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνδιάσκεψη έχει κεντρικό θέμα τις «προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ» και θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής διαβούλευσης. Στη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ASTIR-EGNATIA της Αλεξανδρούπολης στις 11.30 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, θα παρουσιαστεί το «σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από την κρίση».

Προτάσεις Μ. Ουζουνίδη στη συνεδρίαση του Π. Σ. για τη δημόσια υγεία στην ΑΜΘ
Πρόταση τριών σημείων κατέθεσε στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με μοναδικό θέμα τη δημόσια υγεία στην περιφέρεια, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης ζήτησε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αναβάθμιση και αυτοτέλεια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, να παραμείνει σε λειτουργία το ΤΕΙ Νοσηλευτικής που λειτουργεί στην πόλη και να κατασκευαστεί κόμβος στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για να είναι ευκολότερη και ταχύτερη η πρόσβαση σε αυτό.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 19/12 το δημοτικό συμβούλιο
Με 10 θέματα συνεδριάζει στις 19 Δεκεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Σε αυτά περιλαμβάνεται η έγκριση του προϋπολογισμού της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας για το 2015, η παροχή υπηρεσίας «συντήρησης χώρων πρασίνου του δήμου» και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.
ΕΡΑ Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...