«Ιπτάμενοι» κούριερ για την παράδοση πακέτων στη Γαλλία

Τα Γαλλικά Ταχυδρομεία έχουν τελειοποιήσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έξι κινητήρων, το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του διανομέα - Είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να παραδίδει πακέτα βάρους μέχρι δύο κιλών, σε απόσταση 1.200 μέτρων - μαζί με την επιστροφή στη βάση του
Tην προηγμένη τεχνολογία επιστράτευσαν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία αναπτύσσοντας drone σε ρόλο "ιπτάμενου κούριερ".

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας, η διεύθυνση της "La Poste" (Γαλλικά Ταχυδρομεία) είχε την ιδέα να βαδίσει στο ίδιο μήκος κύματος με την Google, την Amazon και την DHL (υπηρεσία Διαμεταφοράς) και, όπως αναφέρει οι γαλλικός Τύπος, τα Γαλλικά Ταχυδρομεία έχουν τελειοποιήσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έξι κινητήρων  το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του διανομέα.



Όπως εξηγεί εκπρόσωπος της  "La Poste", τα ταχυδρομεία πρέπει να εκσυγχρονίζονται και κυρίως όταν είναι προς όφελος των πολιτών. Την αρχή την έκανε το Amazon, το διαδικτυακό πολυκατάστημα που προκάλεσε αίσθηση όταν έσπευσε να εξαγγείλει ότι θα μετακινεί στο εξής τις παραγγελίες των αγοραστών του με μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Για τα Γαλλικά Ταχυδρομεία, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να μπορεί να παραδίδει πακέτα βάρους μέχρι δύο κιλών, σε απόσταση 1.200 μέτρων - μαζί με την επιστροφή του αεροσκάφους στην βάση του.

Οι ιπτάμενοι κούριερ της γαλλικών ταχυδρομείων θα ξεκινήσουν, σε πρώτη φάση, την παράδοση δεμάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και σε απομονωμένες περιοχές (σε βουνά, νησιά κ.α), μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό. Όπως  επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Liberation", σύμφωνα με το ήδη υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο, η παράδοση πακέτων με drones δεν επιτρέπεται σε πολυσύχναστες περιοχές της Γαλλίας.  

Για την "Le Figaro", η υπηρεσία " La Poste " της Γαλλίας εμπνεύστηκε από τα Γερμανικά Ταχυδρομεία για την κατασκευή drone με στόχο να τα εντάξει στο "δυναμικό της".

Πριν από μερικούς μήνες, τα Γερμανικά Ταχυδρομεία εγκαινίασαν μία νέα υπηρεσία κούριερ με τη χρήση μικρών τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων για την παράδοση φαρμάκων στο μικρό και απομονωμένο νησί Γουίστ της βόρειας Θάλασσας. Το νησί απέχει απέχει 12 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτή και οι παραδόσεις θα πραγματοποιούνται όποτε χρειαστεί αρκεί να το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...