Παπαμιμίκος: Είτε εκλέγουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή βυθιζόμαστε στην αβεβαιότητα

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ανέφερε ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την προεδρική εκλογή γιατί η τρόικα σκλήρυνε τη στάση της εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που, όπως σημείωσε, προκαλούσε η αντιπολίτευση

Ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα βήματα, προτείνει η κυβέρνηση, με πρώτο βήμα την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και σημείωσε πως το σχέδιο αυτό παρέχει σιγουριά, σταθερότητα και διαπραγματευτική ισχύ, απέναντι στην "αβεβαιότητα" και τη "θολούρα" του ΣΥΡΙΖΑ.



Με δηλώσεις του ο κ. Παπαμιμίκος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση να επισπεύσει την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα μίλησε για το δίλημμα που τίθεται με τις δύο επιλογές.

"Επισπεύδουμε την προεδρική εκλογή, καθώς η Τρόικα σκλήρυνε τη στάση της, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, που προκαλούσε η αντιπολίτευση, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά στιγμή, που χρειαζόμαστε σταθερότητα και διαπραγματευτική ισχύ", είπε ο κ. Παπαμιμίκος και πρόσθεσε:

"Εμείς προτείνουμε ένα συγκροτημένο πλάνο: Πρώτον, εκλέγουμε νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Άτομο ευρύτερης αποδοχής που μπορεί να υποστηρίξει τις θέσεις της χώρας μας στο εξωτερικό. Δεύτερον, μέσα στο επόμενο δίμηνο ολοκληρώνουμε τη διαπραγμάτευση και βγαίνουμε από το Μνημόνιο. Τρίτον, παίρνουμε τη πιστοληπτική γραμμή και θωρακίζουμε την οικονομία μας. Τέταρτον, διευθετούμε οριστικά το ζήτημα του χρέους. Όλα αυτά συνεχίζοντας, απαραιτήτως, τις δομικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και προσελκύοντας νέες επενδύσεις. Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές: Είτε εκλέγουμε νέο πρόεδρο και προχωράμε με σιγουριά, είτε βαδίζουμε στην αβεβαιότητα. Είτε το συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, είτε η “θολούρα” του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...