Ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών στον Έβρο ΒΙΝΤΕΟ

 Ένα ανάχωμα στην περιοχή του Πετάλου έσπασε σήμερα, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του ποταμού να πλημμυρίσουν περίπου 9.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει τεχνητή θραύση του αναχώματος, είχαν σπάσει το φράγμα σε ένα σημείο ώστε να μπουν ομαλά τα νερά στον κάμπο για να μην προκαλέσουν καταστροφές, όμως το ανάχωμα έσπασε και σε άλλο σημείο.


Εν τω μεταξύ η στάθμη του ποταμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 7 μέτρα, και η αγωνία των κατοίκων του χωριού Πόρος είναι έκδηλη καθώς εκτιμούν ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Τόσο μεγάλη ποσότητα νερών δεν έχουν δει τέτοια εποχή λένε και ελπίζουν να αντέξουν τα αναχώματα.

Οι κάτοικοι του Έβρου είναι αντιμέτωποι με τις πλημμύρες για δωδέκατη ημέρα και οι αρχές λένε ότι τα αναχώματα είναι βαριά τραυματισμένα από την πίεση του νερού και απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο μέτωπο των πλημμυρών ήταν στο Ορμένιο και όσο κατέβαιναν τα νερά πλημμύριζαν σπίτια και εκτάσεις στα Δίκαια, στο Πύθιο, στο Πραγκί, το Διδυμότειχο, τα Λάβαρα, τη Μάνδρα αλλά και τον Πόρο. Μέχρι σήμερα έχουν σπάσει συνολικά 20 αναχώματα από τον όγκο του νερού, ενώ έχει γίνει τεχνητή θραύση σε άλλα 9 για να εκτονωθεί η δύναμη του νερού.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...