Europa League: ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ (1-2, τελικό)

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που έπρεπε στον «τελικό» με την Γκινγκάμπ, έχασε 2-1 από τους Γάλλους στην Τούμπα και αποχαιρέτισε το Γιουρόπα Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις και παρά το γεγονός ότι βολεύονταν και με την ισοπαλία, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «32» της διοργάνωσης ως δεύτεροι από τον 11ο όμιλο και πίσω από τη Φιορεντίνα.


 
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και οι παίκτες του Αναστασιάδη αν και δεν έπιασαν την απόδοση που αναμενόταν θα μπορούσαν να έχουν πετύχει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ακόμη ένα γκολ. Κι άλλο τέρμα, όμως, είχεαν τη δυνατότητα να σημειώσει και η Γκινγκάμπ, η οποία με «όπλο» τις αντεπιθέσεις και καλή αμυντική λειτουργία έδειχνε να ελέγχει την αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος της.

Ψυχρολουσία
Η... κακή νύχτα φάνηκε απ' την αρχή στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Μποβέ με κεφαλιά από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλύκο και «πάγωσε» την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να αντιδρά μετά το τέταρτο και στο 22' κατάφερε να φτάσει και στην ισοφάριση.

Ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Γιάκομπσεν από πάσα δική του και το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ να μένει στο 1-1, αλλά και με τον Μαντάν  στο 32' να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου μετά από σωτήρια, όπως αποδείχθηκε, κόντρα του Τζαβέλλα.

Ρίσκαρε, δε δικαιώθηκε
Δοκάρι σημειώθηκε και στην πρώτη αξιόλογη φάση του δεύτερου μέρους. Για τον ΠΑΟΚ όμως. Ο Αθανασιάδης στο 52' έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο και στη συνέχεια με δεύτερη «κολλητή» κεφαλιά στην αγκαλιά του Λεσλ.

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος άγγιξε το 2-1 και σε ένα οριακά άστοχο σουτ του Κλάους στο 73'. Παρά τις γρήγορες αλλαγές του Αναστασιάδη, που έριξε στη μάχη Μάρτενς και Παπαδόπουλο, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να γίνουν όσο πιεστικοί έπρεπε για την εστία των Γάλλων.

Οι τελευταίοι δε, παίζοντας ιδανικά τις αντεπιθέσεις κατάφεραν να τελειώσουν το παιχνίδι λίγο πριν το κανονικό του φινέλε, με τον Μποβέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 83' με ωραία ενέργεια και σουτ από το ημικύκλιο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ: Γλύκος,Τζαβέλλας, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρας, Ρατς, Γκολάσα (53' Μάρτενς), Κάτσε (77' Μαντούρο), Τζανδάρης, Περέιρα (61' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Γκινγκάμπ: Λεσλ, Γιάκομπσεν, Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ, Σανκαρέ, Μποβί, Ματίς, Γιαταμπαρέ (46' Πιέ), Ζιρές (86' Ντος Σάντος), Μαντάν (75' Κερμπρά)
Στο 83' πήρε το προβάδισμα η Γκινγκάμπ που είχε ανοίξει το σκορ από το 7ο λεπτό - Είχε προσωρινά ισοφαρίσει με πέναλτι στο 22' ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί απόψε την γαλλική Γκινγκάμπ με στόχο τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

phgh



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...