Νέα Δημοκρατία: Βασικός της στόχος να πείσει τους «νοικοκυραίους» και τη «μεσαία τάξη»

Την ύστατη πολιτική μάχη δίνει η ΝΔ για την κρίσιμη αναμέτρηση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και πλέον όλα τα…φώτα στρέφονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αρχίζει και τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ.

 Βασικός στόχος της ΝΔ στο τελευταίο «διαβολοεπταήμερο» της προεκλογικής εκστρατείας είναι να πείσει τους «νοικοκυραίους» και τη «μεσαία τάξη» ότι εγγυάται την επόμενη μέρα και θα επενδύσει στην…ανησυχία τους για την οικονομία.
 «Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη» θα είναι το βασικό σύνθημα του κ. Σαμαρά και μένει να αποδειχθεί, εάν θα κερδίσει η ΝΔ την πλειοψηφία των αναποφάσιστων που είναι περίπου 14-15%.
 Παράλληλα το μεγάλο στοίχημα τόσο  του ίδιου όσο και της ηγετικής ομάδας της ΝΔ είναι η συγκέντρωση που ετοιμάζουν στο ΟΑΚΑ (ή στο κλειστό γυμναστήριο του μπάσκετ ή στο ποδηλατοδρόμιο) την προσεχή Παρασκευή ώστε να κλείσουν την προεκλογική εκστρατεία.
 Ο Πρωθυπουργός, υπό τη σκιά των αρνητικών δημοσκοπήσεων και το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, από σήμερα ρίχνει στη μάχη των εκλογών τα τελευταία του χαρτιά, παραχωρώντας ως την Παρασκευή τέσσερις συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, άλλες τόσες σε εφημερίδες και μιλώντας ταυτόχρονα σε δυο μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο θα βρεθεί για ομιλία στην πατρίδα του την Καλαμάτα.
 Με βασικό επιχείρημα από το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων ψηφοφόρων που θα κρίνει το αποτέλεσμα, το οποίο κατά την ηγετική ομάδα δεν έχει κριθεί, αν και ορισμένα κορυφαία στελέχη στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν αμφιβολίες και προβληματισμό, κεντρικός στόχος του Πρωθυπουργού είναι να αποδείξει έως την προσεχή Παρασκευή ότι μπορεί να…«γυρίσει το παιχνίδι».
 «Γίνανε πολλά λάθη τόσο στρατηγικής όσο και τακτικής και εμείς μερικές φορές δίναμε τις τελευταίες ημέρες ότι πετάγαμε την μπάλα, όχι στο τέρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην κερκίδα» έλεγε κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ. Το ίδιο στέλεχος επέμενε _άποψη με την οποία συμφωνούν και άλλοι, ότι εάν η σημερινή ηγεσία κινηθεί ψύχραιμα, πιο αποφασιστικά και με πίστη ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, χωρίς όμως να κάνει άλλα λάθη, τότε υπό προϋποθέσεις, μπορεί να αλλάξει το κλίμα.
 Με την εκτίμηση ότι υπάρχει ακόμα χρόνος, αν και υπάρχουν πολλές δυσκολίες, να ανατραπεί το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν και άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ που τονίζουν παράλληλα ότι η διεξαγωγή ντιμπέιτ μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αντιστροφής των δεδομένων. Πάντως ο Πρωθυπουργός είναι αρνητικός και δεν το συζητάει εμμένοντας ότι «δεν συνομιλεί με υβριστές».
 Μόνο που στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και έχουν κατατεθεί εισηγήσεις και έχει γίνει μεγάλη και φορτισμένη πολιτικά συζήτηση, δεν υπερισχύει η άποψη να δεχθεί ο Πρωθυπουργός μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
 Η προσπάθεια της ΝΔ θα επικεντρωθεί την τελευταία εβδομάδα στους αναποφάσιστους, οι οποίοι κατά βάσει προέρχονται από το χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και είναι φιλοευρωπαϊστές, ενώ θα δοθεί βάρος και στις περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα.
 Ο κομματικός μηχανισμός θα δώσει μεγάλο αγώνα τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να πασχίσει πολύ να συγκεντρώσει ψηφοφόρους για την κεντρική ομιλία στην Αθήνα, ειδικά σε μια περίοδο που καταγράφεται απροθυμία της εκλογικής βάσης να προσέλθει αυτοβούλως σε εκδηλώσεις που δείχνουν πια παρωχημένες και αδιάφορες για τις πολιτικές εντυπώσεις.
 Ο στόχος των διοργανωτών είναι οι συγκεντρωθέντες οπαδοί και φίλοι της ΝΔ, τόσο στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Τετάρτη όσο και στην Αθήνα, να μην υπολείπονται σε όγκο από αντίστοιχες συγκεντρώσεις του παρελθόντος, για να δοθεί το μήνυμα ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος δεν έχουν μειωθεί.
Η ΝΔ θα δίνει βάρος στην ανάδειξη των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, όπως έγινε και χθες με ένταση τόσο για τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Δραγασάκη όσο και για τις τοποθετήσεις και άλλων στελεχών.
 Η ΝΔ θα επιχειρήσει παράλληλα να κερδίσει τη μεσαία τάξη, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές και σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η ανακοίνωση ότι θα δοθεί μετά τις εκλογές νομοθετική λύση για το πρόβλημα των δανειοληπτών που έλαβαν δάνειο συνδεδεμένο με το ελβετικό φράγκο.
 Ήδη, χθες ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τα προεδρεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Συλλόγου των Φαρμακοποιών και δεσμεύτηκε για επίλυση των προβλημάτων των δυο κλάδων.
 Την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των δικηγόρων που αντιμετωπίζουν πολλά θεσμικά προβλήματα, ενώ πρόσφατα είχαν προβεί σε αποχή, ενώ ετοιμάζεται για τις αρχές της εβδομάδας μεγάλη εκδήλωση, πιθανότατα στο ΕΒΕΑ, με εκπροσώπους των βιοτεχνών, εμπόρων, κ.α. με εμφανή στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μικρομεσαίων.

Τα νέα προεκλογικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας
Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την προεκλογική της καμπάνια με δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα. Το πρώτο έχει  τίτλο «Θα τους εμπιστευτούμε την Ελλάδα;» και το δεύτερο «Οι υποσχέσεις τους καταστρέφουν τη μεσαία τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...