Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ‘’ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’’

 ’’ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ’’

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ




ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΡΤ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗΣ



Κάλεσμα προς όλους τους πολιτικούς χώρους και ιδιαίτερα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στον εσωτερικό εκλογικό πυρήνα της αριστεράς, να αγνοήσουν την κινδυνολογία και τα ψέματα και να δώσουν αγώνα για το μέλλον της χώρας, ζητώντας ισχυρή δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, απηυθυνε χθες από τη Ρόδο ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ροδίνι με παλμό και με κυρίαρχο σύνθημα "ήρθε η ώρα της Αριστεράς. Ήρθε η ώρα του Λαού " η Ρόδος και η Δωδεκάνησος έδωσε Ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Η τρόικα φεύγει. Και παίρνει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενος για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ε, την επαναλειτουργία μιας πλουραλιστικής ΕΡΤ και το κλείσιμο κάθε συζήτησης για αύξηση του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές της χώρας από τις 26 Ιανουαρίου που θα υπάρχει η κυβέρνηση της Αριστεράς

«Από τις 26 Ιανουαρίου, με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε ο Α. Τσίπρας, θυμίζοντας πως η ΝΔ καταψήφισε της τροπολογίες που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράταση της αναστολής των τροπολογιών.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αντιστοίχηση του μεταφορικού κόστους για εμπορεύματα και επιβάτες προς τα νησιά με αυτό που ισχύει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα τόνισε πως θα επανεξεταστεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει σήμερα την ακτοπλοΐα ,με την συμμετοχή του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων ,χαρακτηρίζοντας «αποτυχημένο» το σημερινό μοντέλο ενώ στάθηκε στο θέμα της υποβάθμισης της Υγείας στα νησιά. χαρακτηρίζοντας την αποκατάσταση της λειτουργίας των Νοσοκομείων Δωδεκανήσου ως «στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

‘’ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ’’

Για την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως “θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα τους . Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στην φεουδαρχία”

Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου «να αποκτήσει αυτοδυναμία η Ελλάδα. Για να αποκτήσει αξιοπρέπεια ο λαός μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις, χαρακτήρισε τον Μαριάνο Ραχόι «πρωθυπουργό των πλειστηριασμών και των εξώσεων», τονίζοντας τον συμβολισμό της συνέχισης των μνημονίων σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο Α. Σαμαράς κάτι, που σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, εξέπεμψε η επίσκεψή και η υποστήριξη που παρείχε ο Ισπανός πρωθυπουργός στον Α. Σαμαρά.

«Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, διανοούμενοι, οικονομολόγοι διαψεύδουν την κινδυνολογία του κυρίου Σαμαρά.  Το ζήτημα του αβίωτου χρέους μπαίνει πια στην ατζέντα.  Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι πρόβλημα.  Αλλά λύση», δήλωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

‘’ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΥΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ’’

Επεισόδιο εντωμεταξύ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα, στην αίθουσα του Ροδινιού, όταν οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στην αίθουσα και κρατούσε κασκόλ, άρχισε να φωνάζει συνθήματα για το υπό κατασκευή γήπεδο του «Δικεφάλου» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άνδρες της ασφάλειας του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απομάκρυναν τον οπαδό, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για το γεγονός: «Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα και με διάλογο λύνουμε όλα τα προβλήματα».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

‘’ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ’’

Το δικό του μήνυμα, θεωρώντας αυτονόητο το δικαίωμα της ¨πολιτικής παρέμβασης¨ και από την πλευρά των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στέλνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου
‘’Το ¨ασφαλές, δίκαιο, ανταγωνιστικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον¨ , είναι εξασφαλισμένο για το πολυεθνικό κεφάλαιο, τα μονοπώλια, το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, με την πλήρη υποστήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων και της Ε.Ε. εδώ και δεκαετίες.’’ επισημαίνει το σωματείο , καλώντας όλους τους εργαζόμενους να αποκτήσουν τη δύναμη και την ευθύνη να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα και την εμπειρία τους να μην επιτρέψουν την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος, να μη νιώσουν για άλλη μια φορά παθητικοί ή εξαπατημένοι θεατές των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. και του κεφαλαίο.

Δε παραλείπει επίσης να υπενθυμίσει τους χιλιάδες συναδέλφους ιδιωτικούς υπαλλήλους εμποροϋπαλλήλους , τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους τους 3ωρίτες, 4ωρίτες, εργαζόμενους στα 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ, τους εκατοντάδες εργαζόμενους που τους έχουν επιβάλει εκ περιτροπής εργασία, τους απολυμένους, τους άνεργους νεολαίους, τις εργαζόμενες μητέρες στον κλάδο, τους συνταξιούχους εμποροϋπάλληλους, ‘’όλους τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί τις αντεργατικές πολιτικές από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και νιώθουμε την αγωνία τους για το παρόν και το μέλλον τους.’’

ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ



Τη Ρόδο θα επισκεφθεί την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει στις 4το απόγευμα συνάντηση με τους υποψηφίους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο MEDITERRANEAN και στη συνέχεια στον ίδιο χώρο θα δώσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

 Η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες της Ρόδου θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα του ξενοδοχείου RODOS PALACE.

ΗΡΩΙΝΗ ΣΕ ΦΙΞΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ 25ΧΡΟΝΟΣ

Συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου, ένας 25χρονος ημεδαπός, που προσπάθησε να παραδώσει ηρωίνη σε 27χρονο κρατούμενο
στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Ο 25χρονος κατηγορούμενος ενεργώντας κατ’ εντολή του κρατουμένου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου με σκοπό να του παραδώσει, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, είδη ατομικής καθαριότητας και συγκεκριμένα δυο συσκευασίες «φιξάκια» που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε μπουκάλι με σαμπουάν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΥΡΙΖΑ ‘’ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ’’



Τη Κέφαλο επισκέφθηκαν τη Τετάρτη οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου Καματερός Ηλίας και Γάκης Δημήτρης και συνομίλησαν με τους κατοίκους.

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ψαράδων, των οικοδόμων και των ξενοδοχοϋπαλλήλων ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης κυριάρχησε η έλλειψη γιατρού στο αγροτικό ιατρείο

‘’Η θέλησή των συμπατριωτών μας να απαλλαγούν από τη μάστιγα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μας δυναμώνει και σιγουρεύει την επερχόμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου ’’δήλωσαν οι κ Καματερός και Γάκης.

ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ



Συνεχίστηκαν και χθες οι περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στους εργασιακούς χώρους του νησιού.

Το πρωί κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Δωδεκανήσου Κική Μακρή, επισκέφθηκαν τον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ, ενώ αργότερα κλιμάκιο μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές Κική Μακρή και Βασίλη Σακελλαρίου επισκέφτηκαν τον χώρο του αεροδρομίου.

Στον χώρο του αεροδρομίου, οι υποψήφιοι ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την πάγια θέση του Κόμματος για τις μεταφορές και κάλεσαν τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και που στο πλάι του λαού θα ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, καλεί όλους τους συλλόγους, αλλά και μεμονωμένους πολίτες της νήσου Κω, που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αγορά εξοπλισμού του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας, όπως αυτό είχε προταθεί με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, να προσέλθουν στο Πολύκεντρο θαλασσινού την Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 στις 7.30μμ για συζήτηση και υποβολή προτάσεων αξιοποίησης του συγκεντρωθέντος χρηματικού ποσού.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΗ



Σαράντα δυο πρόσφυγες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες στη περιοχή της Λάμπης της Κω από στελέχη της λιμενικής υπηρεσίας.

Πρόκειται για 36 άτομα Συριακής καταγωγής, τρία από την Ακτή Ελεφαντοστού και τρία από το Καμερούν .

Και οι 42 μετανάστες οδηγήθηκαν στο χώρο του Λιμεναρχείου μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία ,στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο χώρο των κρατητηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση και αμέσως μετά θα αφεθούν ελεύθεροι.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΑΝΙΟ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Δύο τμήματα ανθρώπινου κρανίου άνευ δέρματος και ιστών, εντοπίστηκαν στις ανατολικές ακτές. Φαρμακονησίου και συγκεκριμένα στον όρμο “ΘΟΛΩΝ” και σε βάθος περίπου μισό μέτρο..
Άμεσα έγινε η περισυλλογή των τμημάτων αυτών (από τα στελέχη του Λιμενικού σώματος ) μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκί Λέρου και στη συνέχεια σε ψυκτικό θάλαμο του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.
Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε ήδη η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου. -

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...