Καρχιμάκης για Βενιζέλο: Ελεγε «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα»

Μύδρους κατά του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Β. Περιφέρεια Αθηνών.

Μύδρους κατά του Ευ. Βενιζέλου εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Β. Περιφέρεια Αθηνών εκτιμώντας ότι το κόμμα θα μπει στην Βουλή.

Ο κ. Καρχιμάκης επανέλαβε πως τα συμφέροντα ήθελαν να βγάλουν στον Παπανδρέου από την μέση γιατί οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που ήθελε να προχωρήσει «τα επηρέαζαν».
Κατήγγειλε μάλιστα ως «αυτήκοος μάρτυρας» ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή - κατά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο -  «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα».
Διέψευσε μάλιστα και τον Ευ. Βενιζέλο  και τον Κ.Σκανδαλίδη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε από τον πρώτο να γίνει πρωθυπουργός.
«Ο Σκανδαλίδης μπορεί να πήρε τον Βενιζέλο και να του είπε να γίνει αυτός πρωθυπουργός, αλλά δεν είχε καμία εξουσιοδότηση. Πολύ πιθανόν (να το έκανε από μόνος του)» και κατέληξε «το σημαντικό είναι ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου για να γίνει αρχηγός και ο Σαμαράς πρωθυπουργός. Δεν λέει αλήθεια ο Βενιζέλος. Λέει ψέμματα, ναι. Κατά την άποψή μου» είπε ο κ. Καρχιμάκης.
Ο Βενιζέλος προστάτευε φοροφυγάδες 
Ο κ. Καρχιμάκης κατήγγειλε όμως τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι απορρίπτοντας πρόταση για αναδρομική φορολόγηση εμβασμάτων του εξωτερικού που κατέθεσε ο ίδιος και άλλοι βουλευτές «προστατεύθηκαν ένα κάρο φοροφυγάδες».
  «Ζητούσα επανειλημμένα στο Πολιτικό Συμβούλιο να κατατεθεί και να εφαρμοστεί η πρόταση νόμου του Γρηγόρη Νιώτη και άλλων 27 βουλευτών για την αναδρομική φορολόγηση εμβασμάτων του εξωτερικού, που θα μαζεύαμε με περαίωση 40 δις. Και δεν την έφερε ποτέ και όχι μόνο αυτό… όταν ανέλαβε και ήταν υπουργός Οικονομικών, την απέρριψε (ο κ. Βενιζέλος). Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί. Την απέρριψε, όμως. Υποθέτω ότι με την απόρριψη αυτής της πρότασης προστατεύθηκαν ένα κάρο φοροφυγάδες και όχι μόνο αυτό. Έφεραν και νόμο το καλοκαίρι του 2013 και τον διατύπωσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην τον πάρουν χαμπάρι οι βουλευτές» είπε  ο κ. Καρχιμάκης. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...