Τα βήματα Τσίπρα από την πολιτική ορκωμοσία έως τους υπουργούς

Ορκωμοσία με το πολιτικό τυπικό, επαφές με υποψήφιους υπουργούς αλλά και με Σ. Θεοδωράκη, και -αργότερα- με Δ. Κουτσούμπα.
Στις 3.30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όχι πλέον με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μετά και τη δήλωση Καμμένου, πλειοψηφία υπάρχει, και άρα αναμένεται να ενεργοποιηθεί η σχετική διαδικασία. Θα ακολουθήσει δε, η ορκωμοσία του Αλ. Τσίπρα με πολιτικό τυπικό –και αυτή είναι μία από τις πρώτες αλλαγές με την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το απόγευμα θα είναι αφιερωμένο στις επαφές του αρχηγού του πρώτου κόμματος με υποψήφιους υπουργούς, οι ανακοινώσεις πάντως δεν αναμένεται να γίνουν πριν αύριο το πρωί, οπότε ίσως και να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Δεν αποκλείεται πάντως να γίνει σήμερα το ραντεβού και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσέρχεται ανοιχτός στη συνεργασία, που για λόγους όμως αντικειμενικούς μοιάζει εξαιρετικά δύσκολη. Επίσης από την Κουμουνδούρου υπάρχει διάθεση συνεργασίας επί συγκεκριμένων θεμάτων με το ΚΚΕ, αν και η συνάντηση Τσίπρα –Κουτσούμπα δεν αναμένεται να γίνει σύντομα, παρά την επιθυμία της Κουμουνδούρου για συνάντηση σήμερα –αύριο.

Το σημερινό διήμερο θα ξεκινήσει με τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και του Αλ. Τσίπρα.
Σύμφωνα, τέλος, με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, θα επιδιωχθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ευρύτερης αποδοχής και μάλιστα από την πρώτη ψηφοφορία.
Τέλος, θα επανέλθει η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...