Αλ. Τσίπρας: Ενώνουμε τους Έλληνες, θέλουμε να κυβερνήσουμε με λυμένα τα χέρια

«Εμείς δεν θα έρθουμε να διχάσουμε, θα έρθουμε να ενώσουμε τους Έλληνες»: με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες -ό,τι και αν ψήφιζαν ως τώρα- μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του «ΑΝΤ1».
Γιατί αυτή η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων που θα δώσουν τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με τα χέρια λυμένα (αλλά όχι αυτοδυναμία λευκής επιταγής, όπως διευκρίνισε) είναι ψηφοφόροι συντηρητικοί, της ΝΔ μέχρι χθες, άνθρωποι της μεσαίας διαστρωμάτωσης που υπέστησαν τις μεγαλύτερες πληγές.

Ψηφοφόροι που δεν πρέπει να ψηφίσουν τον αναξιόπιστο πρόεδρο της ΝΔ, που οδήγησε σήμερα στην απελπισία και τη φτώχεια 2 εκ.συμπολίτες, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Εκείνος, ο οποίος συν τοις άλλοις απέφυγε να καταδιώξει όσους βρίσκονται στις Λίστες (Λαγκάρντ κ.α.). Εκείνος, ο οποίος διόρισε φίλους του από την Καλαμάτα επικεφαλής ελεγκτικών μηχανισμών, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την εμπειρία της συνδιαλλαγής, δεν έπαιρνε μίζες από την Siemens κ.α.
Ενώ, επιπλέον, την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μήνυμα ενότητας, στον αντίποδα είχαμε τη γνωστή εμπρηστική δήλωσή του Μ. Βορίδη, ζητώντας από τον Αντ. Σαμαρά να πάρει θέση. Τον κ. Σαμαρά που απέφυγε το debate, όπως είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο.
Στο ερώτημα -στην περίπτωση ασφαλώς που δεν προκύψει κοινοβουλευτική πλειοψηφία- περί συνεργασιών, είπε με νόημα ότι το αύριο δεν χτίζεται με υλικά του χθες, συνέστησε πάντως υπομονή για το τι θα πει κάθε κόμμα στην ώρα της κρίσης.
Αντέτεινε τελικώς το δρόμο της διεκδίκησης με ασφάλεια. Με κόκκινες γραμμές και σκληρή διαπραγμάτευση, σημείωσε με έμφαση. Και σε κάθε περίπτωση, χωρίς τρόικα, Μνημόνιο, τον κ. Σαμαρά και τις δεσμεύσεις του απέναντι στους δανειστές. Βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία, είναι ένα κατεστημένο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια τη χώρα».
Ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική Συνθήκη της Ε.Ε., αλλά είναι το μέσον που οδήγησε στη σημερινή καταστροφή, ενώ απέρριψε την κινδυνολογία περί χρεοκοπίας, αφού ούτε και το περασμένο καλοκαίρι χρεοκόπησε η χώρα και ας άργησε η καταβολή της δόσης περίπου έξι μήνες. Ποια η θέση του πρωθυπουργού στην πανευρωπαϊκή συζήτηση για ποσοτική χαλάρωση, ήταν μία ακόμη αιχμηρή αναφορά του Αλ. Τσίπρα.
Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα κύρια σημεία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που είναι κοστολογημένο και μελετημένο σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας. Ενώ επέμεινε στην επωφελή για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στους συνομήλικούς του, ιδίως εκείνους που υποχρεώθηκαν να ξενιτευτούν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...