ΚΑΒΑΛΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Τα αριθμητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Καβάλας
Αύξηση 12,3%, σε σύγκριση με την περσινή χρόνια παρουσίασε η επισκεψιμότητα στο φρούριο της Καβάλας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνση Τουρισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το 2014 κόπηκαν συνολικά 30.572 εισιτήρια, έναντι 27.225 εισιτηρίων που κόπηκαν το 2013.
Σημαντική αύξηση (12%) καταγράφεται και στους τουρίστες που εξυπηρετήθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας, που λειτουργεί με την ευθύνη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στο τουριστικό περίπτερο, στο κέντρο της πόλης.
Το 2014 επισκέφθηκαν το τουριστικό περίπτερο 6.502 ομάδες τουριστών, εκ των οποίων οι 4.049 προέρχονταν από το εξωτερικό. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο, το 2013, το τουριστικό περίπτερο επισκέφτηκαν 5.815 ομάδες.
Οι δέκα πρώτες εθνικότητες σε επισκεψιμότητα του τουριστικού περιπτέρου ήταν οι ακόλουθες: 1. Τούρκοι, 2. Γερμανοί, 3. Βούλγαροι, 4. Άγγλοι, 5. Αμερικανοί (ΗΠΑ), 6. Ρουμάνοι, 7. Γάλλοι, 8. Ιταλοί, 9. Ρώσοι, 10. Σέρβοι.
Σχολιάζοντας την αύξηση της επισκεψιμότητας, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι και τα αριθμητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Καβάλας, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε ό,τι αφορά την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.
«Η εκ βάθρων συντήρηση και αποκατάσταση του φρουρίου πριν από δυο χρόνια», σημείωσε η κ. Τσανάκα, «η περσινή βράβευση του φρουρίου από τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο, την TripAdvisor, για το γεγονός ότι λαμβάνει διαρκώς εξαιρετικά σχόλια από τους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που καταπλέουν στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας 'Απόστολος Παύλος' -πέρυσι κατέπλευσαν 25 κρουαζιερόπλοια σε σύγκριση με το 2013 που κατέπλευσαν 13- μαρτυρούν ότι η Καβάλα αποτελεί ένα υπολογίσιμο τουριστικό προϊόν για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...