HSBC: Ο πλούτος της Ασίας θα ξεπεράσει ΗΠΑ μέχρι το 2015

H Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, έχει υπερτριπλασιάσει τον χρηματοοικονομικό της πλούτο από το 2001 σε πάνω από 80 τρισεκατομμύρια δολάρια
Παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί μερικούς από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο χρηματοοικονομικός πλούτος στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας αναμένεται να ξεπεράσει αυτόν των ΗΠΑ μέχρι το 2015, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι ενώ είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ορισμένες χώρες της περιοχής υφίστανται τις χειρότερες περιπτώσεις της φτώχειας, η άνοδος του ασιατικού πλούτου ο οποίος ωθεί υψηλότερα τις πωλήσεις αγαθών του κλάδου πολυτελείας, για παράδειγμα, είναι εντυπωσιακή.
Η άνοδος του ασιατικού πλούτου ο οποίος ωθεί υψηλότερα τις πωλήσεις αγαθών του κλάδου πολυτελείας, είναι εντυπωσιακή
Ως εκ τούτου, η Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, έχει υπερτριπλασιάσει τον χρηματοοικονομικό πλούτο της από το 2001 σε πάνω από 80 τρισεκατομμύρια δολάριο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της HSBC.
«Αν υποθέσουμε ότι οι σημερινές τάσεις θα συνεχιστούν, οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας θα ξεπεράσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το 2015. Αφήνοντας έξω την Κίνα, η περιοχή θα χρειαστεί μόνο δέκα χρόνια για να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε χρηματοοικονομικό πλούτο», δήλωσε ο Φρέντερικ Νιούμαν, επικεφαλής έρευνας της ασιατικής οικονομίας στην HSBC .
Η HSBC διαπιστώνει ότι, ενώ η Ιαπωνία ήταν η κυρίαρχη χώρα στην Ασία από άποψη οικονομικού πλούτου, η Κίνα έχει... αρπάξει τίτλο της Ιαπωνίας, ως νούμερο δύο οικονομία στον κόσμο, σε όρους ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, το 2010.
Από την άποψη του χρηματοοοικονομικού πλούτου, η HSBC εκτιμά ότι η Κίνα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία φέτος, σημειώνοντας αύξηση από το 13% του συνολικού οικονομικού πλούτου στην Ασία το 2012, σε 34% το 2013. Επιπλέον, η οικονομία της αναμένεται να ανέβει σε αξία κατά 25 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018, τη στιγμή που η αντίστοιχη αύξηση για την Ιαπωνία είναι στα 8 τρισ. δολάρια και για τις ΗΠΑ στα 16 τρισ. δολάρια.
Η HSBC διαπιστώνει ότι η Ιαπωνία, η οποία είχε μεγαλύτερο οικονομικό πλούτο από τις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1980, είδε το μερίδιό της στο σύνολο του χρηματοοικονομικού πλούτου της Ασίας να μειώνεται από το 63% το 2012 στο 39% το 2013, μια πτώση που οι οικονομολόγοι αποδίδουν στην ταχεία υποτίμηση του γεν.
 Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...