"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του στις εκλογές αποτελούν μια υπόσχεση για την πλειοψηφία των λαών του κόσμου", τόνισε ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μιλώντας σήμερα στο "Κόκκινο".

Ο ηγέτης των Podemos δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το Sein Fein στην Ιρλανδία όπως και οι Podemos στην Ισπανία είναι μια υπόσχεση για τους λαούς της Ευρώπης,
επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, να αλλάξουμε την Ευρωζώνη, όχι να φύγουμε από αυτή.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Ποδέμος θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις, ενώ πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, αποτελούν τις εκφάνσεις της αποτυχίας της πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ και πως μετά από τις εκλογές της Κυριακής οι Έλληνες θα έχουν Έλληνα πρωθυπουργό και όχι κάποιον απεσταλμένο της Μέρκελ.

 Από την άλλη σημείωσε ότι δεν φτάνει να βρεθούμε στα σαλόνια της εξουσίας για να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι σημαντικό να αγωνιστούμε μαζί για τα κοινωνικά δικαιώματα.
Ο ηγέτης του ισπανικού κινήματος θα παρευρεθεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.