15 Φλεβάρη Η αλληλεγγύη συνεχίζεται για την απαίτηση «του δικαιώματος στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη

Η προηγούμενη Τετάρτη ήταν μόνο η αρχή. Οι διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, η άρνηση της καταστροφικής λιτότητας, οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και η αντίδραση στον ωμό εκβιασμό δημιούργησαν μια κινητήρια δύναμη που ώθησε χιλιάδες κόσμου στις πλατείες στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Την ώρα που οι διαβουλεύσεις εντείνονται εν όψει του Εurogroup της Δευτέρας, κορυφώνονται τις προσεχείς μέρες οι κινητοποιήσεις που αναμένονται μαζικότερες.
Στο κάλεσμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο γίνεται λόγος για την απαίτηση «του δικαιώματος στην ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αξιοπρέπεια. Αυτά θα πρέπει να είναι άνευ όρων αξιώματα για μια “πολιτισμένη” Ευρώπη. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας, που αποτελούν τον πιο κρίσιμο αγώνα για τη δημοκρατία, την Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ή τώρα ή ποτέ!».
Λονδίνο |
Βρυξέλλες |

Δεκάδες καλέσματα

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς, δεν κάνουμε πίσω, θα νικήσουμε» η Κυριακή 15 Φλεβάρη σηματοδοτεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό ως Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης. Με σύμμαχο τη μικρή βελτίωση του καιρού και την αργία της Κυριακής, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται στο Σύνταγμα και στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης στις 5 το απόγευμα, την ίδια ώρα που αναμένεται να γεμίσουν οι κεντρικές πλατείες των περισσότερων ελληνικών πόλεων.

Δεκάδες όμως είναι τα καλέσματα και στο εξωτερικό. Αναλυτικά:

Σήμερα

►Γκρενόμπλ (Γαλλία)
►Εδιμβούργο (Σκοτία)
►Μάντοβα (Ιταλία)

Κυριακή 15/2

►Λονδίνο (Αγγλία)
►Παρίσι, Νάντη, Νιμ (Γαλλία)
►Βρυξέλλες (Βέλγιο)
►Αμστερνταμ (Ολλανδία)
►Βελιγράδι (Σερβία)
►Βιέννη (Αυστρία)
►Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ (Σουηδία)
►Κοπεγχάγη, Ααρχους, Οντένσε (Δανία)
►Κατάνια (Ιταλία)
►Λισαβόνα, Πόρτο, Μπράγκα, Φάρο, Πορτιμάο, Βιζέου (Πορτογαλία)
►Ρίγα (Λετονία)
►Σόφια (Βουλγαρία)
►Λευκωσία (Κύπρος)
►Λουξεμβούργο
►Ουάσινγκτον (ΗΠΑ)

Δευτέρα 16/2

►Ζυρίχη (Ελβετία)
►Ελσίνκι (Φινλανδία)
►Σίδνεϊ (Αυστραλία)

Τρίτη 17/2

►Βουδαπέστη (Ουγγαρία)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...