Πορεία στη Ρώμη: «Η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη»

Χιλιάδες άτομα έλαβαν το απόγευμα μέρος σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Χιλιάδες άτομα έλαβαν το απόγευμα μέρος σε πορεία συμπαράστασης προς την Ελλάδα στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Την κινητοποίηση στήριξαν μεταξύ άλλων ιταλικά συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς, βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και γνωστοί ιταλοί καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Τόνι Σερβίλο.
Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο Κολοσσαίο, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελάνα θέλησε να τονίσει μεταξύ των άλλων ότι "οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Ελληνες διότι ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία".
"Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάνη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες", είπε η Λουτσιάνα Καστελίνα.
Το "παρών" έδωσαν και οργανώσεις ιταλών εποχικών εργαζομένων, κινήματα υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού και φοιτητικές ενώσεις.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήρε ο οικονομολόγος Χάρής Γκολέμης, ο οποίος σε δηλώσεις στο ΑΠΕ υπογράμμισε : "Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή στην Ισπανία".
"Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη", πρόσθεσε.
Ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο τόνισε ότι "με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης".

Χαιρετισμό στη διαδήλωση της Ρώμης έστειλε και ο Μανώλης Γλέζος. «Ότι πετυχαίνετε με τον αγώνα σας, από μια απεργία ως ένα μέτρο εναντίον της Τρόικα και του Παγκοσμίου Κράτους, εμπεδώνει τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα, κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της. Ο ενθουσιασμός από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεταλλαχθεί σε αγώνες των λαών όλης της Ευρώπης, για την Ευρώπη της Ζωής και της Ειρήνης.  Περιμένουμε επίσης να μην μας χαρίζεστε σε τίποτε. Ελπίζουμε και θέλουμε την κριτική σας για το έργο της Κυβέρνησης του Λαού στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 Νέο ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) και συμμετοχή θα υπάρχει από όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, πάρα πολλές ευρωπαϊκές, αλλά και από Βραζιλία και Νέα Υόρκη.

Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά -Κινητοποίηση υπέρ της Ελλάδας

«Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά» είναι ο τίτλος κινητοποίησης, που οργανώνεται σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα.

«Η Αθήνα καλεί και η Ρώμη απαντά» είναι ο τίτλος κινητοποίησης, που οργανώνεται σήμερα στην ιταλική πρωτεύουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα και τις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Στην πορεία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από την πλατεία Ιντιπεντέντσα, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη Νατσιονάλε, στις 14:30 (τοπική ώρα), θα καταλήξει στο Κολοσσαίο, όπου θα ακουστούν και τοποθετήσει ομιλητών.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οργανώσεις του εθελοντισμού, το συνδικάτο Cgil, το ιταλικό φόρουμ που υπερασπίζεται το νερό ως δημόσιο αγαθό, τα κόμματα «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» και «Κομμουνιστική Επανίδρυση» και μέλη της αριστερής πτέρυγας του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματτέο Ρέντσι.
Στην κεφαλή της πορείας πρόκειται να ξεδιπλωθούν δύο μεγάλα πανό, τα οποία θα γράφουν «Όχι στην λιτότητα, με το σωστό μέρος: άλλαξε την Ελλάδα, άλλαξε την Ευρώπη» και «όχι άλλους θανάτους στη Μεσόγειο, φτάνει με την Ευρώπη φρούριο». Στόχος των οργανωτών, μεταξύ άλλων, είναι να υπογραμμίσουν ότι μια νέα, αλληλέγγυα Ευρώπη, πρέπει να αφορά τόσο το κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.
Στην πορεία δήλωσαν συμμετοχή το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελλίνα, ο πρώην γραμματέας του συνδικάτου Cgil Σέρτζιο Κοφφεράτι (ο οποίος αποφάσισε πριν λίγες μέρες να εγκαταλείψει το Δημοκρατικό Κόμμα) και οι Στέφανο Φασσίνα και Πίππο Τσιβάτι, μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξέδρα, που έχει στηθεί δίπλα στο Κολοσσαίο, πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι Χάρης Γκολέμης και ο Αργύρης Παναγόπουλος.
Εκτός από το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», στη σημερινή κινητοποίηση δηλώνει «παρών» και ο καθολικός ιερέας Λουίτζι Τσόττι, γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία και τον αγώνα του κατά της μαφίας και της διαφθοράς.
i-athina-kalei-kai-i-rwmi-apanta--kinitopoiisi-uper-tis-elladas

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...