Οι πιο πολυσυζητημένοι πανεπιστημιακοί της κυβέρνησης

Πόσοι είναι οι πανεπιστημιακοί στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Δεκατρείς, με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκη, να έχει μακράν το ισχυρότερο στίγμα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής Ι. Ιωαννίδης, ο οποίος κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg πρόληψης νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, αξιοποίησε τα δεδομένα της βάσης Google Scholar και μέτρησε τον αριθμό των αναφορών στις δημοσιεύσεις και τα βιβλία των νέων υπουργών πανεπιστημιακών, καθώς και τον αριθμό αναφορών που συγκέντρωσε το τελευταίο τους βιβλίο ή δημοσίευση. Τα αποτελέσματα της εργασίας του κ. Ιωαννίδη δημοσιεύει η Καθημερινή.
Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Φωτάκης έχει συνολικά 8.318 αναφορές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων σε κάποιο κείμενό τους για τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που έχει κάνει έως τώρα.
Ακολουθούν ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, με 1.317 αναφορές στο έργο του και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με 1.241 αναφορές. Ο τελευταίος είναι στην κορυφή της λίστας για τις αναφορές στην τελευταία του δημοσίευση, που φτάνουν στις 507. Στον αντίποδα είναι η Θεανώ Φωτίου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, που έχουν τις λιγότερες αναφορές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...