Στρατούλης: Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι συλλογικές συμβάσεις

Δεν θα υπάρξει μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ και το ΕΚΑΣ θα δοθεί κανονικά.
Προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όπως δήλωσε ο κ. Στρατούλης στο Πρωινό ΑΝΤ1, θα γίνει με ένα συνολικό πακέτο για να διευκολυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ένα πακέτο που θα συνδυάζει και ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κυρίως τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη αυτό το πακέτο θα αντιμετωπίζει τα δύο μεγάλα προβλήματα που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή της φορομπιχτικές πολιτικές και το ζήτημα της ρευστότητας των τραπεζών.
«Όσα είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα μέσω email Χαρδούβελη, δηλαδή αύξηση ορίων ηλικίας για την κατώτατη σύνταξη και για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, στα ΑΜΕΑ και στα βαριά και ανθυγιεινά και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν ισχύουν», τόνισε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπήρχαν στο υπουργείο ο κ. Στρατούλης είπε: Η πρώτη εκκρεμότητα με την εγκύκλιο εφαρμογής του νόμου 3863 του 2010 του κ. Λοβέρδου, σύμφωνα με τον οποίο από 1/1/2015 για όσους θα έφευγαν για συνταξιοδότηση με θεμελιωμένο το δικαίωμα τους από αυτή την ημερομηνία θα άρχιζαν σταδιακές μειώσεις των κύριων συντάξεων από φέτος και για τα επόμενα 30 χρόνια την σταματήσαμε, δεν την υπογράψαμε.
Δεύτερη εκκρεμότητα στην ίδια εγκύκλιο ήταν ότι θα έπρεπε να ισχύσει από 1/1/2015 σύμφωνα με τον ίδιο νόμο ένας άλλος τρόπος χορήγησης των συντάξεων. Δηλαδή με εγγυημένη μόνο από το κράτος την βασική σύνταξη των 360 ευρώ και με την υπόλοιπη σύνταξη να ονομάζεται ανταποδοτική, που θα την έπαιρναν εφόσον είχαν χρήματα τα ταμεία. Και αυτό πάγωσε. Δεν υπέγραψα την εγκύκλιο.
Τρίτη εκκερμότητα ήταν για την μείωση των επικουρικών συντάξεων από 1/3/2015, έδωσα εντολή να μην υπογραφεί η υπουργική απόφαση.
Επίσης, καταργείται η «ρήτρα θανάτου», ενώ όπως είπε ο κ. Στρατούλης το ΕΚΑΣ θα δοθεί κανονικά και θα επανεξεταστούν όλες οι επώδυνες αλλαγές που έχουν γίνει στην κατεύθυνση της αποκατάστασης.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...