Δραγασάκης: Αν αρνηθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους BINTEO

«Αν υπάρξει άρνηση από το Eurogroup ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Αν υπάρξει άρνηση από το Eurogroup ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
και εκτίμησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μεταβατική συμφωνία.
« Η αντίθεσή μας δεν είναι με την Γερμανία. Εχουμε ένα πρόγραμμα που δεν πέτυχε τους στόχους που προκάλεσε και μια ανθρωπιστική κρίση και μια νωπή λαϊκή εντολή που λέει «τέλος στο μνημόνιο και τη λιτότητα» ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του Βερολίνου.    
Δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα που να είναι παραβίαση αυτής της εντολής είπε και ανέφερε πως το σημερινό κείμενο λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση της λύσης.

Τι συζήτησαν για τις τράπεζες   

« Συζητήσαμε  και συμφωνήσαμε να κάνουμε ότι  περνάει από το χέρι μας διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην χώρα μας» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και διαβεβαίωσε πως «οι εκροές καταθέσεων είναι υπό έλεγχο»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήρε την στάση και την αντίδραση του ελληνικού λαού που όπως είπε «συγκρινόμενη με τις απαράδεκτες κινδυνολογικές αναφορές σε ελληνικά και κυρίως  ξένα ΜΜΕ είναι ψύχραιμη και αξιοθαύμαστη»
Και κατέληξε αιχμηρά: «Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλλουν τη θέλησή τους».
Γιάννης Στουρνάρας : Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε το ατύχημα 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν καθησυχαστικός για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παρά την αυξανόμενη εκροή καταθέσεων.  
 «Ενημέρωσα τον αντιπρόεδρο και για όσα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΚΤ» είπε ο κ. Στουρνάρας και γνωστοποίησε πως η ΕΚΤ συναρτά εν πολλοίς  τη θέση της με θα γίνει στο Eurogroup . Σκοππός να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ευστάθεια
για ένα ενδεχόμενοα τύχημα είπε΅: είμαστε εδώ για να αποφευχθεί αυτό το ατύχημα.
 phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...