Τα «κινέζικα» του Τσίπρα στον Κινεζικό στόλο

Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Κίνας, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι η χώρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις κινεζικές επενδύσεις.

Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Κίνας, παρέστη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε μάλιστα...«κινέζικα» ευχόμενος «προκοπή και ευημερία».

Ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη η χώρα αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία στις υφιστάμενες κινέζικες επενδύσεις στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και τις δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά».


«Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις κινέζικες επενδύσεις τις οποίες και θέλουμε να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε προς το κοινό συμφέρον, προς το κοινό όφελος των λαών μας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την Κίνα για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τους αγώνες που έδωσε ο κινεζικός λαός. «Πριν από αρκετά χρόνια ο κινεζικός λαός έδωσε έναν αγώνα για την ανεξαρτησία απέναντι στην αποικιοκρατία και σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει έναν αγώνα για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...