Σημαντικές συνομιλίες Αναστασιάδη – Πούτιν στη Μόσχα

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα αρχίζει το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει αύριο Τετάρτη επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι θα ζητήσει από τον κ. Πούτιν όχι μόνο ενεργότερο εμπλοκή της Μόσχας στο κυπριακό, αλλά και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση των Αμερικανοβρετανών, οι οποίοι, όπως είχε πει χαρακτηριστικά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σε καμία περίπτωση παρουσιάζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με την Τουρκία.
Θα υπογραφούν, επίσης, συγκεκριμένες συμφωνίες που θα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, αφού τον πρόεδρο θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κυβερνητική πηγή επανέλαβε ότι «υπάρχει μια στρατιωτική συμφωνία η οποία θα επικαιροποιηθεί και αφορά στρατιωτικό υλικό που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αγοράσει από τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, θα υπογραφεί νέα συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων προς τη Ρωσία σε σχέση με τους Ρώσους υπηκόους που βρίσκονται στην περιοχή, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».
Στις 26 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (Άνω Δούμα) της Ρωσίας κα Βαλεντίνα Ματβιένκο. Επίσης, θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου στις 27 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...