Ενημέρωση και διευκρινήσεις στο κυβερνητικό συμβούλιο

Πολύωρο ήταν το κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κράτησε περίπου τρεις ώρες με τους υπουργούς να θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε στους θεσμούς. Επιφυλάξεις επί περιορισμένων ζητημάτων εκφράστηκε από υπουργούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν αλλά και απάντησαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν.
Κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.
«Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και για νομοθετικό έργο και για πολιτικές πρωτοβουλίες», δήλωσε εξερχόμενος της Βουλής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση  της σύσκεψης του κυβερνητικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την άποψη του για τα μέτρα, ο υπουργός απάντησε: «Ποια μέτρα; Όταν δείτε το κείμενο, έχει αναρτηθεί το κείμενο, θα αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται περι μέτρων, ούτε έχουν καμία σχέση με μνημόνια. Είναι η ουσιαστική περιγραφή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, βεβαίως με ενστάσεις ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους ή πράγματα τα οποία θα τα δούμε στην οικονομία αυτού του πολύ προωθητικού συμβιβασμού που υπήρξε  για τη χώρα».
Στις 20.00 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την ατζέντα να περιστρέφεται τόσο γύρω από τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και από το πώς θα υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...