Δυσαρέσκεια Σόιμπλε για την προσέγγιση Ελλάδας–Ρωσίας

Με δηλώσεις του σε εκδήλωση του  Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος για τα σημάδια προσέγγισης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα, μετά την αλλαγή κυβέρνησης η οποία προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση για το αν και κατά πόσο η οι σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη Ρωσία τον ανησυχούν απάντησε, « Δεν μας αρέσει αυτό. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει πως παρά την αρχική θέση της Ελλάδος στο θέμα των κυρώσεων επί της Ρωσίας , η Ελλάδα τελικά συμφώνησε στην εξάμηνη παράταση της ισχύς των κυρώσεων που είχαν ήδη επιβληθεί και επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει απορρίψει την πιθανότητα να αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία.
Όσον αφορά τη Ρωσία η Σόιμπλε πρόσθεσε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να αντιμετωπίζει η Μόσχα οικονομικές δυσκολίες.
«Είναι προς το συμφέρον το δικό μας να συνεργαστούμε στενά και λογικά με τη Ρωσία και για τη Ρωσία είναι συμφέρον να συμβάλει σε μια σταθερή παγκόσμια ανάπτυξη» δήλωσε από το Βερολίνο ο γερμανός υπουργός.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...