Euronews: «Τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ λιώνουν για τον Βαρουφάκη»

«Ταξιδεύει στην οικονομική θέση και επισκέπτεται Ευρωπαίους ηγέτες για να προωθήσει μια οικονομική πολιτική κατά της λιτότητας για την  χώρα του»...
Νέο άρθρο, αυτή τη φορά από το Euronews, ασχολείται με το πρόσωπο των ημερών που δεν είναι άλλο από τον υπουργό Οικονομικών της νέας ελληνικής κυβέρνησης, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αρχικά στο άρθρο γίνεται λόγος για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ, ψάχνουν πρωταγωνιστή, τον οποίο το έχουν βρει στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη, που «έχει προκαλέσει αναστάτωση από τη Μεσόγειο ως τη Βαλτική και για κάτι περισσότερο από τα πνευματικά του διαπιστευτήρια» και «στοιβάζει αεροπορικά μίλια από την οικονομική θέση, καθόσον επισκέπτεται Ευρωπαίους ηγέτες».



Από το Παρίσι με αγάπη

Η πρώτη στάση του ΥπΟικ της Ελλάδας, ήταν στο Παρίσι, όπου και κέρδισε το προσωνύμιο «Monsieur Catastrophe» (Κύριος Καταστροφή), από την εφημερίδα Journal de Dimanche. Τα μέσα της χώρας επεσήμαναν πως μόλις μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, ο κ. Βαρουφάκης είχε καταφέρει να «κλέψει» τα φώτα από τον πρωθυπουργό, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο, μπορεί να έτρεφε ελπίδες, πως θα επωφελούνταν από πιθανή επιτυχία της εκστρατείας κατά της λιτότητας.

Αναρχία στη Βρετανία

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα του euronews ασχολείται με το πέρασμα του κ. Βαρουφάκη από το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του Τζόρτζ Όζμπορν, προκαλώντας ίλιγγο απλώς και μόνο με το ό,τι ήταν ντυμένος απλά και όχι επίσημα, όπως αναμενόταν, κάτι που ο ίδιος ο Όζμπορν χαρακτήρισε «αναζωογονητικό» επειδή έμοιαζε με «φυσιολογικό άνθρωπο».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα επιχειρεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία, λέγοντας πως μετά τη συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του Βαρουφάκη και του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε μια ημέρα που «μπορεί να πέσει το διαδίκτυο». Αμέσως μετά υπενθυμίζονται τα λεγόμενα Βαρουφάκη, ο οποίος είπε πως είναι η δουλειά των ΜΜΕ να παρουσιάζουν τη συνάντηση σαν μονομαχία στην Άγρια Δύση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει (όπως λέει το δημοσίευμα), τι πανικό έχει προκαλέσει σε διαδίκτυο και μέσα ενημέρωσης.

«Worn to be Wild»

Φυσικά, σε ένα άρθρο που αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στο Γιάνη Βαρουφάκη δεν μπορούσε να μη γίνει εκτενέστερη αναφορά στις ενδυματολογικές του επιλογές. Σύμφωνα με το euronews, ο υπουργός Οικονομικών έχει καταφέρει να κάνει τους σχολιαστές να παραμερίσουν για λίγο την κριτική στο γυναικείο ντύσιμο και να ασχοληθούν με το αντρικό ντύσιμό του, το οποίο χαρακτηρίζεται «αντί-τραπεζικό». Ακολούθως παρατίθενται αντιδράσεις χρηστών του Twitter με την πρώτη να συσχετίζει το ντύσιμο του Βαρουφάκη με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Επόμενη αναφορά είναι σχετικά με το κατά πόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο πρώτος που αμφισβητεί τον ενδυματολογικό καθωσπρεπισμό.

Εν συνεχεία, αποκαλύπτεται η σαρκαστική και ειρωνική αντίδραση μεγάλης μερίδας του διαδικτύου, στο γεγονός πως έγινε τόσο μεγάλο θέμα με το ντύσιμο του Έλληνα υπουργού, κάτι που γέννησε το hashtag: #Therevolutionissartorial  (Η επανάσταση είναι ενδυματολογική)

Οι Γάλλοι παρουσίασαν το ντύσιμο του κ. Βαρουφάκη ως ροκ, εν συγκρίσει με τους τεχνοκράτες ομολόγους του, το οποίο σε συνδυασμό με τη σωματική διάπλαση και το ξυρισμένο κεφάλι του παραπέμπει πιο πολύ στον Μπρους Γουίλις, παρά στο Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε ο νέος υπεύθυνος της ελληνικής Οικονομίας, στο γυναικείο φύλο δεν πέρασαν απαρατήρητες, με την Ιζαμπέλ Μορέιρα, βουλευτή από την Πορτογαλία να αναρτά δημοσίευση στο Facebook: «Ο Έλληνας υπουργός είναι τόσο σέξι» (O ministro das finanças grego é sexy, porra), ενώ υποστηρίζεται πως ο Βαρουφάκης τείνει να αρέσει σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το τραπεζικό σύστημα.

Όλα αυτά έχουν τρελάνει τη διαδικτυακή κοινότητα, όμως το αμόκ δεν τελειώνει εδώ. Το δημοσίευμα του euronews  συνεχίζει λέγοντας πως δεν είσαι τίποτα, αν δεν έχεις δική σου σελίδα υποστήριξης στο Facebook και οι 4.000 fans που ακολουθούν τη σελίδα «V for Varoufakis» τον έχουν μετατρέψει σε μύθο. Όμως, ο ίδιος σπεύδει να δείξει ότι είναι ένας απλός άνθρωπος και να ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο το κοινό, απλώς και μόνο με την επιλογή του να ταξιδεύσει αεροπορικώς στην οικονομική θέση.

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης έχει περιγράψει τον εαυτό του ως «καθηγητή οικονομικών», γράφοντας ήσυχα, ασαφή ακαδημαϊκά κείμενα για χρόνια, μέχρι που τον έφερε στο προσκήνιο η ανόητη ευρωπαϊκή διαχείριση, μιας αναπόφευκτης κρίσης», όμως το δημοσίευμα κλείνει απαριθμώντας τα προσωνύμια που του έχουν αποδοθεί μέχρι τώρα.

Το «κακό παιδί» είναι δώρο από τη Γερμανική τηλεόραση, «Ροκ οικονομολόγο» τον χαρακτήρισε η Le Monde, «Ατημέλητο» τον είπαν τα ισπανικά μέσα, ενώ τα βρετανικά στάθηκαν στο Έσσεξ, από όπου έχει πάρει πτυχίο οικονομικών ο Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντάς το «μονόδρομο» για την ελληνική ριζοσπαστική αριστερά.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...