Γ. Βαρουφάκης: Δεν πρόκειται να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα...Με τέσσερα νομοσχέδια συνεχίζει τη μάχη της η κυβέρνηση

Δεν θα υπάρξει αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, ούτε υφεσιακά μέτρα, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει ακόμη πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ώρα με την ώρα.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, ούτε αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Αντιθέτως, παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να έχουμε το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,5% του ΑΕΠ, αν φυσικά επιλυθεί έγκαιρα το πρόβλημα ρευστότητας της οικονομίας» σημειώνει συγκεκριμένα ο Γ. Βαρουφάκης. «Γνωρίζετε ότι έχουμε μια θηλιά στον λαιμό μας», προσθέτει.


Δύο βελτιώσεις στον νόμο για τις 100 δόσεις, με υπογραφή Τσίπρα

Διαγραφή όχι μόνο των προσαυξήσεων αλλά και πρόσθετων φόρων και τελών του ν. 2523/1997, καθώς και των προστίμων για μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς ή εκπρόθεσμης δήλωσης (ν. 4174/2013), προβλέπει νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο (αρ.35) της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Με την ίδια Πράξη Ν.Π., που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, καλείται να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, «έναντι μελλοντικής αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου αυτής προς κάλυψη της αναγκαίας κεφαλαιακής ενίσχυσής της».

 

http://goo.gl/hXV1Ob

 

Τέσσερα νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Έχοντας ολοκληρώσει την επεξεργασία τους, η κυβέρνηση θα καταθέσει τα νομοσχέδια που αφορούν την επανασύσταση της ΕΡΤ, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ, την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα και την αποκατάσταση των αδικιών σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και, τέλος, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αναλυτικότερα:
1. Θα καταθέθει νομοσχέδιο για την επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. όπως λειτούργησε μέχρι την ημέρα πραξικοπηματικής διακοπής της λειτουργίας της. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
2. Νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ Τύπου και άλλες διατάξεις", με το οποίο επιχειρείται η συνολική αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε ιδίως με τις πρόσφατες ρυθμίσεις της απελθούσας κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει νόμος του κράτους αμέσως μετά το ν/σ της ΕΡΤ Α.Ε.
3. Νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την προώθηση της αξιοκρατίας.
4. Νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...