Πυροβολισμοί έξω από την NSA, την αμερικανική μυστική υπηρεσία

Αξιωματικοί των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο επιχείρησαν να περάσουν από την πύλη και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε τραυματίστηκε σοβαρά τουλάχιστον ο ένας από αυτούς.
Το κίνητρό τους παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο το επεισόδιο δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι οι δύο δράστες ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα Ford Escape, στο οποίο βρέθηκαν αργότερα ναρκωτικές ουσίες και ένα όπλο.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται δύο χτυπημένα οχήματα στην πύλη του Φορτ Μιντ ενώ ένας ένστολος μεταφέρεται σε ένα ασθενοφόρο.
Νεκρός είναι ένας από τους δράστες, ενω ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των φρουρών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας φύλακας.
Την υπόθεση ερευνά το FBI
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Έρικ Σουλτς, είπε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πληροφορήθηκε το επεισόδιο στην έδρα της NSA και θα ενημερώνεται για τις εξελίξεις.
Εκτός από την NSA, στο Φορτ Μιντ, την αμερικανική βάση που φρουρείται από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φιλοξενούνται επίσης η Στρατιωτική Σχολή Πληροφοριών και η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των ΗΠΑ.
Η Wall Street Journal κάνει αναφορά σε ένα νεκρό.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...