Η ΕΥΠ ερευνά τις «περίεργες» συλλήψεις των Αλγερινών επιχειρηματιών που συνελήφθησαν στην κατάληψη της πρυτανείας

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ερευνά την υπόθεση των δύο Αλγερινών επιχειρηματιών που συνελήφθησαν στις 14 Απριλίου 2015 στο υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΥΠ επιβεβαιώνουν την έρευνα από πλευράς ΕΥΠ για τους δύο άνδρες, ηλικίας 45 και 43 χρόνων, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες για την εξέλιξή της.
Οι δύο Αλγερινοί είχαν υποστηρίξει τότε ότι βρέθηκαν τυχαία στην πρυτανεία γιατί νόμιζαν ότι γίνεται εκεί κάποια εκδήλωση, ενώ έμεναν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι πράγματι έμεναν εκεί και είχαν έρθει την προηγούμενη μέρα στη χώρα μας μαζί με οκτώ ακόμη άτομα που είχαν καταλύσει στο ίδιο ξενοδοχείο.
Από την πρώτη στιγμή υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζαν ότι πρέπει να γίνει έρευνα για το κατά πόσο η παρουσία και σύλληψη των δύο Αλγερινών στην κατάληψη της πρυτανείας ήταν τυχαία ή όχι.
Από την έρευνα που έκαναν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας δεν προέκυπτε να έχουν απασχολήσει τις αρχές άλλων χωρών, ενώ επιβεβαιώνονταν οι ισχυρισμοί για την ιδιότητά τους και τον λόγο του ταξιδιού τους στη χώρα μας.
Η υπόθεση, όμως, πέρασε για άγνωστο λόγο στα στελέχη της ΕΥΠ και πιθανόν, όπως επισημαίνουν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου, σχετίζεται με την περαιτέρω διερεύνηση οικονομικών στοιχείων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους, ενδεχόμενη εκροή χρημάτων στην Ευρώπη, όπως και τυχόν επαφές με εξτρεμιστικά στοιχεία.
Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας όρισε για αυτούς τακτική δικάσιμο.
Από την πλευρά του εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας με την οποία συνεργάζονται οι δύο Αλγερινοί επιβεβαιώνει στη Huff Post Greece πως πρόκειται για διανομείς-αντιπροσώπους της εταιρείας στην Αλγερία, οι οποίοι μαζί με ακόμη 8 άτομα άλλων εθνικοτήτων είχαν έρθει στην Αθήνα για να συμμετάσχουν σε σεμινάρια προώθησης προϊόντων της. Οι δύο Αλγερινοί είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της πολυεθνικής στη χώρα τους και φέρονται να έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...