Βαρουφάκης: Πρέπει και οι δανειστές να παραδεχθούν τα λάθη τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη δόση

Αυτή η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη δόση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για τις διαπραγματεύσεις. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ομιλίας του σε τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, επεσήμανε ότι «η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη,
το παραδέχονται και οι θεσμοί, θα υπάρξει και συμφωνία» ωστόσο, όπως είπε δεν θα υπάρξει αναγκαστικά λύση στο επόμενο Eurogroup της Παρασκευής, στην Ρίγα της Λετονίας.
Έχουμε επενδύσει και εμείς και οι εταίροι μας στην συμφωνία και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανέφερε ο κ.Βαρουφάκης.
Στην ομιλία του στο 20o Banking Forum στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «πρέπει και οι δανειστές να παραδεχθούν τα λάθη τους», ενώ επεσήμανε ότι «πασχίζουμε για κάτι πολύ δύσκολο, δηλαδή να μην επιστρέψουμε στα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, αλλά ούτε να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για την δόση»
«Είναι επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να είμαστε μέλος της νομισματικής ένωσης», επισήμανε επίσης ο υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που καλείται και για αυτό τον λόγο απαιτούνται μεταξύ άλλων έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να στηριχθούν τα ταμεία.
Για την αγορά εργασίας επισήμανε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί έξυπνα και αποτελεσματικά καθώς σήμερα «δεν εργάζεται» και για το σκοπό η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.
Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα ποσοστό στο δημόσιο, έστω και μειοψηφικό, ώστε να υπάρχουν έσοδα, αντί να γίνεται ξεπούλημά της. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση της επένδυσης των ιδιωτών με την τοπική κοινωνία.
Χρειάζεται, επίσης, όπως τόνισε, ευρωπαϊκή παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι στο Παρίσι συζητείται το θέμα μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών.
Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας bad bank και υπέρ της χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το EFSF χωρίς αργοπορία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...