Δημήτρης Μάρδας: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί, συντάξεις και ΔΝΤ*Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ

Διαβεβαιώσεις πως υπάρχουν χρήματα για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και όλων των άλλων υποχρεώσεων της επόμενης εβδομάδας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τονίζοντας επίσης πως στις 9 Απριλίου θα καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ αν και οι εντολές πληρωμών θα δοθούν στις 8 Απριλίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στους χρόνους που πρέπει τις υποχρεώσεις μας» ενώ τόνισε πως υπάρχουν επισκέψεις ανωτάτων στελεχών της κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο και σημείωσε ότι αυτές οι επισκέψεις αυτές συνδέονται και με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε πως υπάρχουν «ματιές» και προς άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, περιορίστηκε να αναφέρει πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα ελαφρύνει τα μικρά και μεσαία στρώματα.
πηγη 

Καταβλήθηκε η δόση προς το ΔΝΤ

Καταβλήθηκε η δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφεραν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Τη σχετική είδηση μετέδωσαν και το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του Υπ. Οικονομικών. Νωρίτερα, κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τη δόση αργότερα μέσα στην ημέρα.

  • 09.04.2015 , 10:35

 

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

  • 08.04.2015 , 17:35
Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο Θάνος Κατσάμπας από την θέση του αναπληρωτή εκτελεστικού διευθυντή και εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο Θ. Κατσάμπας είχε αναλάβει τα καθήκοντά του στην θέση αυτή τον Ιανουάριο του 2012, επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, ενώ η παραίτησή του θα έχει ισχύ από 1ης Ιουνίου. Αναφορικά με την παραίτησή του, ως αφορμή φέρεται το γεγονός ότι δεν του ζητήθηκε να είναι παρών στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη Κυριακή στην Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν σαφές σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ότι ούτως ή αλλιώς δεν υφίσταται θεσμική υποχρέωση να παρίσταται ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στις άτυπες συναντήσεις. Μάλιστα ούτε και τις ανάλογες άτυπες συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης ζητήθηκε από τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει, καθώς είθισται να επιλέγει ο υπουργός το ποιός θα τον συνοδεύσει στις άτυπες αυτές συνομιλίες. 'Ετσι, εξηγούν, ο Γ. Βαρουφάκης επέλεξε τον Π. Ρουμελιώτη όπως άλλωστε η Κριστίν Λαγκάρντ επέλεξε και αυτή από πλευράς ΔΝΤ να παρευρεθεί στην συνάντηση ο Πολ Τόμσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...